Шоколадні вареники

Класичні українські вареники з сиром і тонке шоколадне тісто — надзвичайне поєднання

Ciao, bella! А вам вже доводилося пробувати шоколадні вареники?


Я тут недавно задумалася, от чому сало в шоколаді буває, а вареники ні? Правда, може просто мені ще не вдалося знайти місце, де можна їх скуштувати? Щоб поповнити цю смакову прогалину, довелося робити власноруч.


Результат експерименту дуже сподобався: вареники з сиром і тонке шоколадне тісто — надзвичайне поєднання. Шкода, що час вишень вже минув... однозначно — в книжку з улюбленими рецептами.


ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

  • 250г борошна
  • 100-125 мл. молока
  • 5г солі

Для начинки

  • 500г домашнього сиру
  • 1 жовток
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 ст.л. цукру

Підготовка: 60хв

Приготування: 20хв


Приготування:

1. Змішати борошно та сіль і, додаючи невеликими порціями молоко, замісити достатньо молоде тісто. Накрити його вологим рушником і залишити на 30 хвилин.


2. Тим часом приготувати начинку.Відчавити сир від лишньої рідини. Додати до нього жовток, цукор, ванільний цукор і перемішати до однорідності.


3. Розділити тісто на дві половини. Кожну з них розкачати до товщини 3-5 мм і вирізати кружальця за допомогою форми або тонкої склянки. Викласти в середину кожного начинку, зліпити вареники.


4. Відварити вареники в підсоленому окропі 3-5 хвилин залежно від розміру. Подавати із сметаною або посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.


За тим, ciao. Нехай вдається!


0 comments:

Дописати коментар