або баклажани по-пармськи. Щось схоже я їла в одному маленькому італійському ресторані типу «Для своїх».
Щоправда, оригінальний рецепт трохи відрізняється від мого, у ньому лише: баклажани, сир «Моцарела», соус із помідорів і сир «Пармезан». Та й баклажани обжарюють у фритюрі, а не запікають. І хоча, моя версія не для вегетаріанців, але смакує від того не менш смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох
- 4 баклажани
- 1 кг помідорів «Сливка» або 700 мл помідорів у власному соку
- 500г фаршу
- 1 зубок часнику
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 80 г сиру «Пармезан»
- декілька гілочок базилику
- 1 ч.л. материнки (орегано)
- 1 ст.л. цукру
- олія для обжарювання
- сіль, перець
Додатково: форма для запікання
Підготовка: 60хв
Приготування: 30хв
Приготування:
1. Вимити баклажани, нарізати поздовж на шматки товщиною приблизно 1 см. Посипати сіллю і залишити на 5-10 хвилин.
2. Підготувати соус. Для свіжих томатів: спочатку опустити на 2-3 хв в окріп, потім перекласти їх у миску з холодною водою, зробити на денці кожного хрестоподібний надріз і зняти шкірку. За допомогою блендера подрібнити помідори до стану пюре.
3.Обжарити баклажани на сковороді або запекти в духовці до напівготовності.
4. Розігріти на сковороді невелику кількість олії, додати по черзі: розчавлений зубчик часнику, дрібно нарізану цибулю, моркву. Коли овочі набудуть золотистого відтінку додати м'ясний фарш і обжарити масу декілька хвилин. Залити все соусом із помідорів , додати цукор, спеції, трави і тушкувати ще 15-20 хв.
5. Змастити форму для запікання невеликою кількістю олії. На дно налити 2-3 ложки соусу і рівномірно розподілити його по поверхні. Викласти шар запечених баклажанів, на нього частину м'ясного соусу, зверху натерти трохи пармезану. Чергуючи шари: баклажани-соус-«Пармезан» заповнити форму. Верхній шар – помідорний соус і «Пармезан».
6. Запікати за температури 200° C 30 хвилин. На останні 5 хвилин приготування – поставити під гриль.
За тим, ciao. Нехай вдається!
0 comments:
Дописати коментар