Паста з тунцем і цукіні

Рецепт швидкого соусу до макаронів, спагеті або іншої пасти. Основні інгредієнти: кабачки-цукіні і консервований тунець

Привіт, я сьогодні із швидким рецептом пасти з консервованим тунцем.

На відміну від класичного, у моєму замість томатного соусу – обжарений кабачок-цукіні.


На перший погляд наче дивне поєднання, але на диво смачне. Та головна перевага рецепту, як на мене, - економія часу та сил.


Соус готується навіть швидше, ніж вариться паста, а трохи чебрецю (він же тим зробить макарони з цукіні та тунцем особливо ароматним.


ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох

  • 360 г пасти
  • 1 кабачок-цукіні
  • 120 г консервованого тунця в олії
  • 1 перець чилі (факультативно)
  • 1 зубчик часнику
  • 4 столові ложки олії
  • сіль, гілочка чебрецю

Підготовка: 15 хв

Приготування: 10 хв


Приготування:

1. Відварити макарони у підсоленій воді до стану альденте. Поки готується паста підготувати соус.


2. Вимити цукіні. Нарізати їх тонкими (3-5 мм) шайбочками або напівкільцями. На великій сковороді обжарити часник і чилі, додати цукіні і обжарити на сильному вогні 5-6 хвилин.


3. Відцідити тунця від олії, додати 1/3 до овочів і перемішати до утворення емульсії.


4. Злитимайже всю воду з макаронів, залишивши приблизно 100-150 мл. Додати пастуі невелику кількість води, в якій вона варилася до соусу, перемішати. Витримати 1-2 хвилини. Вимкнути вогонь, додати листя чебрецю та решту тунця і одразу подавати.


За тим, ciao. Нехай вдається!


0 comments:

Дописати коментар