Привіт, я сьогодні із швидким рецептом пасти з консервованим тунцем.
На відміну від класичного, у моєму замість томатного соусу – обжарений кабачок-цукіні.
На перший погляд наче дивне поєднання, але на диво смачне. Та головна перевага рецепту, як на мене, - економія часу та сил.
Соус готується навіть швидше, ніж вариться паста, а трохи чебрецю (він же тим зробить макарони з цукіні та тунцем особливо ароматним.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На чотирьох
- 360 г пасти
- 1 кабачок-цукіні
- 120 г консервованого тунця в олії
- 1 перець чилі (факультативно)
- 1 зубчик часнику
- 4 столові ложки олії
- сіль, гілочка чебрецю
Підготовка: 15 хв
Приготування: 10 хв
Приготування:
1. Відварити макарони у підсоленій воді до стану альденте. Поки готується паста підготувати соус.
2. Вимити цукіні. Нарізати їх тонкими (3-5 мм) шайбочками або напівкільцями. На великій сковороді обжарити часник і чилі, додати цукіні і обжарити на сильному вогні 5-6 хвилин.
3. Відцідити тунця від олії, додати 1/3 до овочів і перемішати до утворення емульсії.
4. Злитимайже всю воду з макаронів, залишивши приблизно 100-150 мл. Додати пастуі невелику кількість води, в якій вона варилася до соусу, перемішати. Витримати 1-2 хвилини. Вимкнути вогонь, додати листя чебрецю та решту тунця і одразу подавати.
За тим, ciao. Нехай вдається!
0 comments:
Дописати коментар