Італійський сливовий пиріг

Привіт, а я тут знову з пирогом, доки сезон слив ще не зовсім закінчився. Італійським назвала його умовно (не буду стверджувати, що він 100% автентичний), просто його рецепт знайшла в одному італійському блозі.


Готується він надзвичайно швидко (із категорії «швиденько змішайте все і вилийте у форму); менше з тим смакує надзвичайно. Виходить ароматно, помірно солодко і яскраво. Якраз те, що потрібно до чашки кави, щоб зігрітися прохолодного осіннього дня. Нехай вдається і гарних вам вихідних.

Інгредієнти:

500 г слив
200 г борошна
130 г цукру
130 г м'якого вершкового масла
50 мл молока
2 яйця середнього розміру
1 пакетик ваніліну
1 ч.л. кориці
натерта шкірка ½ лимону
1 ст.л. порошку для випічки
дрібка солі
цукрова пудра для посипки


Додатково: форма діаметром 24 см.

підготовка: 15хв
приготування: 45-55хв

температура:180°С

1. Вимийте сливи, обтрусіть фрукти від води, розділіть навпіл і видаліть кісточку.

2. Збийте цукор із м'яким маслом до пишної маси, додайте по одному яйця і збийте масу до побіління.

3. В окремому посуді змішайте cухі компоненти: борошно, порошок для випічки, сіль, ванілін, корицю, натерту цедру.

4. Обережно з'єднайте обидві суміші і невеликими порціями влийте молоко, ретельно перемішуючи кожного разу. Тісто не повинно бути рідким.

5. Розігрійте духовку до 200°С.

6. Змастіть форму для випічки олією або маргарином, присипте її панірувальними сухарями або манною крупою. Вилийте суміш, розрівняйте її за допомогою спатули і встроміть половинки слив у тісто.

7. Посипте пиріг цукром і подрібненими горіхами та випікайте за температури 180 градусів протягом 45-50 хвилин час від часу перевіряючи його на «суху паличку». Якщо зубочистка, встромлена в тісто, виходить із нього сухою – пиріг готовий.

Його можна подавати охолодженим із збитими вершками або теплим із кулькою морозива, а можна просто  посипати цукровою пудрою. У будь-якому випадку буде смачно.

P.S. Щоб пиріг добре пропікся всередині



0 comments:

Дописати коментар