Привіт, а я тут знову з
пирогом, доки сезон слив ще не зовсім закінчився. Італійським назвала його
умовно (не буду стверджувати, що він 100% автентичний), просто його рецепт
знайшла в одному італійському блозі.
Готується він надзвичайно
швидко (із категорії «швиденько змішайте все і вилийте у форму); менше з тим
смакує надзвичайно. Виходить ароматно, помірно солодко і яскраво. Якраз те, що
потрібно до чашки кави, щоб зігрітися прохолодного осіннього дня. Нехай вдається
і гарних вам вихідних.
Інгредієнти:
500 г слив
200 г борошна
130 г цукру
130 г м'якого вершкового масла
50 мл молока
2 яйця середнього розміру
1 пакетик ваніліну
1 ч.л. кориці
натерта шкірка ½ лимону
1 ст.л. порошку для випічки
дрібка солі
цукрова пудра для посипки
Додатково: форма діаметром 24 см.
підготовка:
15хв
приготування:
45-55хв
температура:180°С
1. Вимийте сливи,
обтрусіть фрукти від води, розділіть навпіл і видаліть кісточку.
2. Збийте цукор
із м'яким маслом до пишної маси, додайте по одному яйця і збийте масу до
побіління.
3. В окремому
посуді змішайте cухі
компоненти: борошно, порошок для випічки, сіль, ванілін, корицю, натерту цедру.
4. Обережно з'єднайте обидві суміші і невеликими
порціями влийте молоко, ретельно перемішуючи кожного разу. Тісто не повинно
бути рідким.
5. Розігрійте
духовку до 200°С.
6. Змастіть форму
для випічки олією або маргарином, присипте її панірувальними сухарями або
манною крупою. Вилийте суміш, розрівняйте її за допомогою спатули і встроміть
половинки слив у тісто.
7. Посипте пиріг
цукром і подрібненими горіхами та випікайте за температури 180 градусів
протягом 45-50 хвилин час від часу перевіряючи його на «суху паличку». Якщо зубочистка, встромлена в тісто,
виходить із нього сухою – пиріг готовий.
Його можна
подавати охолодженим із збитими вершками або теплим із кулькою морозива, а
можна просто посипати цукровою пудрою.
У будь-якому випадку буде смачно.
P.S. Щоб пиріг добре пропікся всередині
P.S. Щоб пиріг добре пропікся всередині
0 comments:
Дописати коментар