Інжир у сиропі з віскі





Інжир, він же смоківниця, вона ж винна ягода або фіга. 
Справжній суперфрукт багатий вітамінами, калієм, кальцієм, залізом і магнієм. Ідеальне доповнення до французського багету або шматочка козиного сиру. Хоча, це не означає лише солодкі пироги та варення. Вона не тільки прикрасить італійські кростіні з шинкою чи пасту, інжир додають і до м'ясних страв з дичиною і у гірчицю.
Зараз якраз починається його сезон. Шкода, що він такий короткий. Рецепт знайшла тут.

На 8 шт. інжиру
50 мл. віскі
40 г коричневого цукру
40 мл води

1.     Вимити фрукти і порізати на половинки або четвертинки.

2.     Змішати у вогнетривкому посуді решту компонентів. Закипятити і витримати на повільному вогні 3 хвилини. Зняти з вогню.

3.     Залити фрукти  гарячим сиропом і залишити на декілька хвилин.

4.     Подавати як окремий десерт  з кулькою морозива або доповнення до сиру.

P.S. а ви знали, що оси відкладають яйця у чоловічі плоди інжиру? І іноді там помирають. Але ви ніколи не знайдете там їх рештків; фрукт все «перетравлює».


0 comments:

Дописати коментар