Інжир, він же
смоківниця, вона ж винна ягода або фіга.
Зараз якраз починається його сезон. Шкода, що він такий короткий. Рецепт знайшла тут.
На 8 шт. інжиру
50 мл. віскі
40 г коричневого
цукру
40 мл води
1.
Вимити
фрукти і порізати на половинки або четвертинки.
2.
Змішати
у вогнетривкому посуді решту компонентів. Закипятити і витримати на повільному
вогні 3 хвилини. Зняти з вогню.
3.
Залити
фрукти гарячим сиропом і залишити на декілька
хвилин.
4.
Подавати
як окремий десерт з кулькою морозива або
доповнення до сиру.
P.S. а ви знали, що оси
відкладають яйця у чоловічі плоди інжиру? І іноді там помирають. Але ви ніколи
не знайдете там їх рештків; фрукт все «перетравлює».
0 comments:
Дописати коментар