Привіт! Чао! Довгенько ж мене тут не було. Пробачте, мої любі. Буду спокутувати
свою вину простим у приготуванні але надзвичайно смачним десертом.
Українська Wikipedia перекладає його назву, як
«Червона каша», хоча насправді це – мус або просто кажучи - варіація знайомого з
дитинства киселю. Тільки на відміну від нашого, німецький (бо батьківщина його Північна Німеччина) густіший і головне у ньому не сироп, а фрукти.
Але тут, як каже мій чоловік, нема чого багато писати – треба просто брати та пробувати.
На двох:
600 г cуміші свіжих або заморожених ягід (вишня, малина, полуниця, чорниця, смородина)
1/2 склянки вишневого
(смородинового) соку або води
1 ст.л. крохмалю
2-3 ст.л. цукру
1 упаковка
ванільного цукру
1-2 ст.л.
вишневого або смородинового ликеру (за бажанням)
1. Вимити і
обтрусити фрукти. У свіжих фруктів видалити кістянку і черешки.
2. Викласти в каструлю, додати половину соку (води),
довести до кипіння.
3. Розмішати
крохмаль із рештою соку (води) до повного розчинення, влити в
каструлю і витримати 1-2 хвилини доки рідина схопиться і почне загусати.
3. Зняти з вогню,
посолодити, додати ванільний цукор, за бажанням декілька ложок ликеру.
4. Охолодити.
Подавати з кулькою ванільного морозива, збитими вершками або ванільним соусом.
Для ванільного
соусу:
1/2 л молока
2 жовтки
30 г цукру
15 г крохмалю
дрібка солі
1/2 ч.л. ванільного концентрату або стручка
ванілі
1. Розвести
крохмаль у невеликій кількості молока.
2. Відділити
жовтки від білків; розмішати їх з декількома ложками молока.
3. Решту молока,
цукор, сіль розігріти на середньому вогні.
4. Додати ванільний концентрат або ваніль. Для цього розрізати
стручок навпіл і за допомогою ножа вишкребти дрібне чорне насіння, яке разом із стручком
додати до молока. Закип'яти.
Додати розведений крохмаль, перемішати і підігріти все приблизно 1 хвилину. Зняти з вогню.
5. Розмішати
жовтки з невеликою кількістю злегка охолодженого соусу. Влити до решти і
розмішати. Затягти харчовою плівкою так, щоб її центральна частина торкалася
крему. Перед подачею вийняти стручок ванілі (якщо він використовувався).
0 comments:
Дописати коментар