Маринований дайкон




Звучить екзотично, чи не правда? Насправді – це японська біла редька, більш м'яка родичка нашої чорної. Відрізняються вони  не тільки формою, бо і на смак азійська не така різка, але що нам заважає додати банальній зимовій страві трохи екзотики?

Приготована таким чином вона перетворюється із старомодної бабусиної страви у цікавий салат.

Інгредієнти:
400 г чорної або білої редьки
1 зубчик часнику
2 ст.л. цукру
2 ст.л. солі
2 ст.л. винного або яблучного оцту
1 перчик чилі або 1 ч.л. сушених пластівців чилі
1 пучок петрушки
1 ч.л. насіння сезаму (факультативно)

1. Почистити редьку, нарізати невеликими брусочками або тонкими кружальцями. Викласти у глибоку миску, додати: розчавлений зубчик часнику, цукор, сіль, оцет. Перемішати.

2. Почистити чилі від насіння і перетинок, нарізати тонкими смужками. Додати до суміші, розмішати і залишити на 15-20 хвилин.

3. Перед подачею додати обсмажене на сухій сковороді насіння сезаму і посічену петрушку.


0 comments:

Дописати коментар