Звучить
екзотично, чи не правда? Насправді – це японська біла редька, більш м'яка родичка нашої чорної. Відрізняються вони не тільки формою, бо і на смак азійська не така
різка, але що нам заважає додати банальній зимовій страві трохи екзотики?
Приготована таким
чином вона перетворюється із старомодної бабусиної страви у цікавий салат.
Інгредієнти:
400 г чорної або
білої редьки
1 зубчик часнику
2 ст.л. цукру
2 ст.л. солі
2 ст.л. винного
або яблучного оцту
1 перчик чилі або
1 ч.л. сушених пластівців чилі
1 пучок петрушки
1 ч.л. насіння
сезаму (факультативно)
1. Почистити редьку,
нарізати невеликими брусочками або тонкими кружальцями. Викласти у глибоку
миску, додати: розчавлений зубчик часнику, цукор, сіль, оцет. Перемішати.
2. Почистити чилі
від насіння і перетинок, нарізати тонкими смужками. Додати до суміші, розмішати
і залишити на 15-20 хвилин.
3. Перед подачею
додати обсмажене на сухій сковороді насіння сезаму і посічену петрушку.
0 comments:
Дописати коментар