Данські горішки

Пікантне різдвяне печиво з перцем Данські горішки. Дуже просте і швидке у приготуванні, воно подобається навіть тим, хто не любить прянощів.

Привіт! Кому Pebernødder, тобто, перчених горішків? Саме так перекладається назва цього печива з данської.


Незважаючи на його «гостру» назву, печиво виходить зігріваюче-пряним, саме такого хочеться холодного/дощового/морозного/зимового дня (необхідне підкреслити :) до чашки чаю. Дуже просте і швидке у приготуванні, воно подобається навіть тим, хто не любить прянощів.

Інгредієнти на 100шт. (орієнтовно):

  • 100 г розм’якшеного масла або маргарину
  • 100г цукру (краще за все коричневого)
  • 1 велике яйце
  • 3 ст.л. вершків або сметани
  • 250 г борошна
  • ¼ ч.л. порошку для випічки
  • дрібка солі
  • 2 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. імбирного порошку
  • 1 ч.л. кардамону
  • ⅛ ч.л. меленого білого перцю

Для глазуру:

  • 100 г білого шоколаду

підготовка: 35хв

випікання: 10хв

температура:180-200°С


Приготування:

1 Нарізати масло шматочками і збити його за допомогою міксера до пишної маси. Невеликими порціями додаючи цукор, сметану (вершки) та яйце продовжити збивати до стану крему.

2. Змішати в окремому посуді: борошно, сіль, приправи, порошок для випічки. Обережно додати масляну суміш і замісити тісто.


3. Розігріти духовку до 200° . Застелити деко папером для випічки.


4. Розділити тісто на 4 частини і зробити з кожної валки («ковбаски») товщиною 2 см. Нарізати кожну на шматочки завбільшки 2 см і скачати з них невеликі кульки.


5. Викласти на деко, залишаючи між ними трохи місця.


6. Випікати на середньому рівні духовки 8-10 хв.


7. Готове печиво вмочити у розтоплений білий шоколад і викласти на решітку для обсихання.


Для посилення пряного ефекту кожне печиво можна посипати рожевим перцем із розрахунку 1 зернятко на 1 шт. Гарного дня і вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар