Привіт! Кому Pebernødder, тобто, перчених горішків? Саме так перекладається назва цього печива з данської.
Незважаючи на його «гостру» назву, печиво виходить зігріваюче-пряним, саме такого хочеться холодного/дощового/морозного/зимового дня (необхідне підкреслити :) до чашки чаю. Дуже просте і швидке у приготуванні, воно подобається навіть тим, хто не любить прянощів.
Інгредієнти на 100шт. (орієнтовно):
- 100 г розм’якшеного масла або маргарину
- 100г цукру (краще за все коричневого)
- 1 велике яйце
- 3 ст.л. вершків або сметани
- 250 г борошна
- ¼ ч.л. порошку для випічки
- дрібка солі
- 2 ч.л. кориці
- 1 ч.л. імбирного порошку
- 1 ч.л. кардамону
- ⅛ ч.л. меленого білого перцю
Для глазуру:
- 100 г білого шоколаду
підготовка: 35хв
випікання: 10хв
температура:180-200°С
Приготування:
1 Нарізати масло шматочками і збити його за допомогою міксера до пишної маси. Невеликими порціями додаючи цукор, сметану (вершки) та яйце продовжити збивати до стану крему.
2. Змішати в окремому посуді: борошно, сіль, приправи, порошок для випічки. Обережно додати масляну суміш і замісити тісто.
3. Розігріти духовку до 200° . Застелити деко папером для випічки.
4. Розділити тісто на 4 частини і зробити з кожної валки («ковбаски») товщиною 2 см. Нарізати кожну на шматочки завбільшки 2 см і скачати з них невеликі кульки.
5. Викласти на деко, залишаючи між ними трохи місця.
6. Випікати на середньому рівні духовки 8-10 хв.
7. Готове печиво вмочити у розтоплений білий шоколад і викласти на решітку для обсихання.
Для посилення пряного ефекту кожне печиво можна посипати рожевим перцем із розрахунку 1 зернятко на 1 шт. Гарного дня і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар