Салат з яблуками і кольрабі


осінньо-зимній салат з яблуками і йогуртовою заправкою

Привіт! Як пережили довгі вихідні? Скільки загублених родичів знайшлося коли доїли останні тарілки з холодцем і олів’є?

Тим, хто хоче втихомирити докори совісті, пропоную сьогодні здоровий салат. Не можу згадати де і коли я знайшла цей рецепт, але все що вимагається — порубати яблука та кольрабі, заправити сметаною і готово. Трішки горіхів і скибочка чорного хліба перетворять все на смачну вечерю або доповнення до основної страви.

Інгредієнти на двох:
2 яблука
2 кольрабі
1 пучок руколи
150г жирної сметани або йогурту
30г горіхів (факультативно)
1 салатна цибулина (факультативно)
сік ½ лимона або 2-3 ложки яблучного оцту
сіль, перець

Приготування:

1.Вимити фрукти і овочі. Яблука, розрізати на четвертинки, видалити серцевину; почистити кольрабі від шкірки; видалити хвостики руколи.

2.Нарізати все брусочками, викласти у салатник, посолити, поперчити, полити лимонним соком (яблучним оцтом).

3. Обжарити горіхи декілька хвилин на сухій сковороді, нарізати шматочками і додати до салату.

4. Заправити салат сметаною або йогуртом, перемішати і одразу подавати.


0 comments:

Дописати коментар