Привіт! Ви вже перевели родину на зимове меню з густими супами і ситними стравами? І чим їх годуєте в умовах home office? У мене на такий випадок є рецепт.
Італійський і не дивуйтеся, бо головний інгредієнт соусу — копчена скумбрія. Здавалося б нонсенс; паста (макарони) і макрель речі не сумісні.
Та й сама риба годиться лише на холодну закуску.
Але то тільки на перший погляд, ось тут я вже давала варіант із вареною рибою. А Сьогодні буде варіант для бліц-обіду. Все буде готово за ті 10 хвилин доки вариться паста.
200г спагеті або лінгвіні
1 копчена скумбрія
100 мл. білого вина або води
1 цибулина –шалот
½ пучка петрушки
1 зубчик часнику
сік ½ лимону
1. Відміряйте та підготуйте інгредієнти. Почистьте часник, цибулю, наріжте дрібно петрушку і овочі, зніміть шкіру, видаліть хребет та розберіть скумбрію на філе (шкіру та кістки викиньте), а м’ясо наріжте шматочками.
2. Поставте воду для приготування пасти, додайте 1 ст.л. солі. Відваріть спагеті (лінгвіні) у великій кількості води (1л на 100г) до готовності.
3. Обсмажте у невеликій кількості оліі зубчик часнику та подрібнену цибулю, додайте скумбрію, влийте вино або сік половини лимона та ½ склянки води у якій варились спагеті і витримайте на вогні декілька хвилин. Вийміть часник і вимкніть вогонь.
4. Додайте до соусу відціджену пасту і добре перемішайте. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте - спагеті зі скумбрією готові.
Примітка:
До соусу можна додати перець чилі та анчоуси.
Інгредієнти на двох:
200г спагеті або лінгвіні
1 копчена скумбрія
100 мл. білого вина або води
1 цибулина –шалот
½ пучка петрушки
1 зубчик часнику
сік ½ лимону
Підготовка: 10хв
Приготування:
1. Відміряйте та підготуйте інгредієнти. Почистьте часник, цибулю, наріжте дрібно петрушку і овочі, зніміть шкіру, видаліть хребет та розберіть скумбрію на філе (шкіру та кістки викиньте), а м’ясо наріжте шматочками.
2. Поставте воду для приготування пасти, додайте 1 ст.л. солі. Відваріть спагеті (лінгвіні) у великій кількості води (1л на 100г) до готовності.
3. Обсмажте у невеликій кількості оліі зубчик часнику та подрібнену цибулю, додайте скумбрію, влийте вино або сік половини лимона та ½ склянки води у якій варились спагеті і витримайте на вогні декілька хвилин. Вийміть часник і вимкніть вогонь.
4. Додайте до соусу відціджену пасту і добре перемішайте. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте - спагеті зі скумбрією готові.
Примітка:
До соусу можна додати перець чилі та анчоуси.
0 comments:
Дописати коментар