соус для макаронів із скумбрією

копчена скумбрія як соус до спагеті? Запросто - італійський рецепт




Привіт! Ви вже перевели родину на зимове меню з густими супами і ситними стравами? І чим їх годуєте в умовах home office? У мене на такий випадок є рецепт.

Італійський і не дивуйтеся, бо головний інгредієнт соусу — копчена скумбрія. Здавалося б нонсенс; паста (макарони) і  макрель речі не сумісні. 
Та й сама риба годиться лише на холодну закуску. 

Але то тільки на перший погляд, ось тут я вже давала варіант із вареною рибою. А Сьогодні буде варіант для бліц-обіду. Все буде готово за ті 10 хвилин доки вариться паста. 


Інгредієнти на двох:


200г спагеті або лінгвіні

1 копчена скумбрія

100 мл. білого вина або води

1 цибулина –шалот

½ пучка петрушки

1 зубчик часнику

сік ½ лимону


Підготовка: 10хв

Приготування:


1. Відміряйте та підготуйте інгредієнти. Почистьте часник, цибулю, наріжте дрібно петрушку і овочі, зніміть шкіру, видаліть хребет та розберіть скумбрію на філе (шкіру та кістки викиньте), а м’ясо наріжте шматочками.

2. Поставте воду для приготування пасти, додайте 1 ст.л. солі. Відваріть спагеті (лінгвіні) у великій кількості води (1л на 100г) до готовності.

3. Обсмажте у невеликій кількості оліі зубчик часнику та подрібнену цибулю, додайте скумбрію, влийте вино або сік половини лимона та ½ склянки води у якій варились спагеті і витримайте на вогні декілька хвилин. Вийміть часник і вимкніть вогонь.

4. Додайте до соусу відціджену пасту і добре перемішайте. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте - спагеті зі скумбрією готові.



Примітка:

До соусу можна додати перець чилі та анчоуси.




0 comments:

Дописати коментар