Ведмежі лапки

Німецьке шоколадно-горіхове печиво; чорний — всередині, а молочний зверху. Печиво на білках Берентатцен повинно відлежатися тиждень, щоб відійти.

Привіт, як ви сьогодні, не замерзли? З чим пили свою першу каву? Думаю, не обійшлося без шоколаду, бо що може бути краще від плитки чорного хрумкого шоколаду холодного, зимового дня?


Правильно, тільки шоколадна випічка. Сьогодні моє печиво горіхове і подвійно чоколядове, чорний — всередині, а молочний та білий зверху. Такі вони знамениті швабські Bärentatzen . Правда, насолодитися ними одразу не вийде, доведеться запастися терпінням.

Я маю на увазі не лише час для підготовки і випічки. А саме, готове печиво повинне «відлежатися» із скибочкою яблука 5-7 днів, бо як і більшість випічки на білках свіжоспечене воно надзвичайно тверде.

Інгредієнти на 100 шт (залежить від розміру):

  • 100 г чорного шоколаду
  • 3 білка
  • 1 дрібка солі
  • 250 г дрібнозмелених горіхів
  • 200 г цукру
  • Дрібка меленої гвоздики
  • Дрібка меленого кардамону
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 2 ст.л. какао
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • цедра 1 лимону
  • 100 г молочного шоколаду
  • 20г білого шоколаду (факультативно)
  • Цукор для обвалювання

підготовка: 90хв

очікування: 10-12 год

температура:150°С


Приготування:

1. Натерти шоколад.


2. Збити білки до стійких піків.


3. У окремому посуді з мішати горіхи, цукор, приправи, какао і лимонний сік. Обережно домішати до них білки і замісити тісто.


4. Скачати із нього кульки діаметром 2-3см, обваляти їх у цукрі. Приплюснути і притиснути краї печива за допомогою виделки , щоб на їх кінцях утворилися риски схожі на кігті. Викласти печиво на лист застелений папером для випічки, накрити рушником та винести на холод (поставити у холодильник на 8-10 годин).


Наступного дня:

5. Розігріти духовку до 150°С і випікати на середньому рівні 15 хвилин.


6. Охолоджене печиво вмочити кінчиком у розтоплений молочний шоколад. За бажанням можна намалювати кігті розтопленим білим шоладом. Для цього потрібно розтопити 20г білого шоколаду на водяній бані. Перелити все у торбинку для заморожування і зрізати її кінчик на 1-2мм.
Готове печиво перекласти у коробку, що герметично закривається, для того щоб воно швидше «відійшло» (стало м’яким) покласти до нього половину розрізаного яблука). Гарних вихідних і вдалої випічки.


Р. S . своє печиво я вмочила в шоколад нижньою стороною. Вийшло гарно та смачно, бо він так солодко тане на язику, але на це пішла купа часу.


0 comments:

Дописати коментар