Привіт, сьогодні
в мене незвичний салат – буряк ...у каві! А до нього: редмска, фета, трохи
бальзамічного оцту ... звучить принаймні екзотично, чи не так?
Можливо я б теж
не ризикнула випробувати цей нестандартний рецепт з італійського кулінарного
журналу, якби не надзвичайно красива
фотографія; на якій звичайний буряк виглядав наче у зірковому ресторані. Цей
рецепт і дійсно був придуманий відомою італійською жінкою шеф-кухарем і однозначно
на сьогодні - найкращий буряковий салат із мною випробуваних.
Рекомендую.
На чотирьох:
2 великих буряка
80г сиру фета або бринзи
4 ст.л. бальзамічного оцту
2 ст.л. міцної кави (еспресо)
1 ст.л. меду
1 жменя паростків
салату (факультативно)
6 шт. редиски
оливкова олія
оливкова олія
сіль та перець
підготовка: 60хв
приготування: 10хв
1. Вимийте буряки,
покладіть їх у глибоку каструлю, залийте холодною водою і відваріть до
готовності. Злийте воду, залиште їх до повного охолодження і почистіть від
шкірки.
2. За допомогою
тонкого ножа або шатківниці наріжте буряки тонкими кружечками.
3. Вимийте і так
само наріжте редис.
4. В окремому
посуді змішайте бальзамічний оцет, каву і мед.
За допомогою вінчика збийте соус до консистенції сиропу.
5. Викладіть на тарілку буряк, посоліть, поперчіть, полийте олією. Зверху посипте подрібненою бринзою
або фетою, додайте редис, паростки салату та полийте соусом.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар