Салат з червоного буряка з кавою



Привіт, сьогодні в мене незвичний салат – буряк ...у каві! А до нього: редмска, фета, трохи бальзамічного оцту ... звучить принаймні екзотично, чи не так?

Можливо я б теж не ризикнула випробувати цей нестандартний рецепт з італійського кулінарного журналу, якби не надзвичайно  красива фотографія; на якій звичайний буряк виглядав наче у зірковому ресторані. Цей рецепт і дійсно був придуманий відомою італійською жінкою шеф-кухарем і однозначно на сьогодні - найкращий буряковий салат із мною випробуваних. Рекомендую.

На чотирьох:
2 великих буряка
80г сиру фета або бринзи
4 ст.л. бальзамічного оцту
2 ст.л. міцної кави (еспресо)
1 ст.л. меду
1 жменя паростків салату (факультативно)
6 шт. редиски
оливкова олія
сіль та перець


підготовка: 60хв
приготування: 10хв

1. Вимийте буряки, покладіть їх у глибоку каструлю, залийте холодною водою і відваріть до готовності. Злийте воду, залиште їх до повного охолодження і почистіть від шкірки.

2. За допомогою тонкого ножа або шатківниці наріжте буряки тонкими кружечками.

3. Вимийте і так само наріжте редис.

4. В окремому посуді змішайте бальзамічний оцет, каву і мед.  За допомогою вінчика збийте соус до консистенції сиропу.

5. Викладіть на тарілку буряк, посоліть, поперчіть, полийте олією. Зверху посипте подрібненою бринзою або фетою, додайте редис, паростки салату та полийте соусом.

Смачного!

Дописати коментар

0 Коментарі