Салат з червоного буряка з кавою



Привіт, сьогодні в мене незвичний салат – буряк ...у каві! А до нього: редмска, фета, трохи бальзамічного оцту ... звучить принаймні екзотично, чи не так?

Можливо я б теж не ризикнула випробувати цей нестандартний рецепт з італійського кулінарного журналу, якби не надзвичайно  красива фотографія; на якій звичайний буряк виглядав наче у зірковому ресторані. Цей рецепт і дійсно був придуманий відомою італійською жінкою шеф-кухарем і однозначно на сьогодні - найкращий буряковий салат із мною випробуваних. Рекомендую.

На чотирьох:
2 великих буряка
80г сиру фета або бринзи
4 ст.л. бальзамічного оцту
2 ст.л. міцної кави (еспресо)
1 ст.л. меду
1 жменя паростків салату (факультативно)
6 шт. редиски
оливкова олія
сіль та перець


підготовка: 60хв
приготування: 10хв

1. Вимийте буряки, покладіть їх у глибоку каструлю, залийте холодною водою і відваріть до готовності. Злийте воду, залиште їх до повного охолодження і почистіть від шкірки.

2. За допомогою тонкого ножа або шатківниці наріжте буряки тонкими кружечками.

3. Вимийте і так само наріжте редис.

4. В окремому посуді змішайте бальзамічний оцет, каву і мед.  За допомогою вінчика збийте соус до консистенції сиропу.

5. Викладіть на тарілку буряк, посоліть, поперчіть, полийте олією. Зверху посипте подрібненою бринзою або фетою, додайте редис, паростки салату та полийте соусом.

Смачного!


0 comments:

Дописати коментар