Привіт! Сьогодні
у мене теплий суп для холодного зимового дня. Він відноситься до категорії «я
його зліпила із того що знайшлося». Дуже простий, дуже швидкий з мінімумом
інгредієнтів та надзвичайно смачний.
Його сміливо
можна взяти за основу, а якщо додати кріп чи м’яту, ложку меду або
вина, шматочок копченої скумбрії або червоної риби — ви отримаєте зовсім інший
суп. Що може бути простіше, ніж трохи гри із спеціями? А головне, він ситний і
низькокалорійний. То що, до роботи?
На чотирьох:
1 цукіні (500-700 г)
3 картоплини
1 цибулина
1 зелений болгарський перець
(паприка), факультативно
1 шт. броколі (тільки стебло
без верхніх пагонів), факультативно
3 ст.л. олії або масла
1л бульйону або води
100-150 мл. вершків (30% жирності)
сіль, перець
дрібка свіжонатертого
мускатного горіха
дрібка каєнського перцю
свіжа петрушка або тим’ян для
подачі
1. Вимити і почистити овочі.Дрібно
посікти цибулю; кабачок, паприку і картоплю нарізати кубиками, стебло брокколі
розрізати на 3-4 частини.
2.Розігріти в каструлі олію або
масло і обжарити в ній цибулю до прозорості.
3.Додати решту овочів і
потушкувати ще 2 хвилини.
4.Додати бульйон або воду,
довести до кипіння і варити під кришкою 15-20 хвилин до готовності.
5. Відцідити рідину в окремий
посуд до подальшого використання. Вийняти та викинути стебло броколі.
6. Перетерти овочі за допомогою
блендера або через сито до стану пюре. Злити все знову разом, додати вершки і
повернути на вогонь. Довести до кипіння.
7.Посолити, поперчити, додати
спеції, дрібно нарізану петрушку, розлити в тарілки, прикрасити свіжою петрушкою або тим’яном і одразу подавати.
За бажанням зверху можна
викласти шматочок копченої скумбрії або форелі.
0 comments:
Дописати коментар