Зелений супчик



Привіт! Сьогодні у мене теплий суп для холодного зимового дня. Він відноситься до категорії «я його зліпила із того що знайшлося». Дуже простий, дуже швидкий з мінімумом інгредієнтів та надзвичайно смачний.

Його сміливо можна взяти за основу, а якщо додати кріп чи м’яту, ложку меду або вина, шматочок копченої скумбрії або червоної риби — ви отримаєте зовсім інший суп. Що може бути простіше, ніж трохи гри із спеціями? А головне, він ситний і низькокалорійний. То що, до роботи?

На чотирьох:
1 цукіні (500-700 г)
3 картоплини
1 цибулина
1 зелений болгарський перець (паприка), факультативно
1 шт. броколі (тільки стебло без верхніх пагонів), факультативно
3 ст.л. олії або масла
1л бульйону або води
100-150 мл. вершків (30% жирності)
сіль, перець
дрібка свіжонатертого мускатного горіха
дрібка каєнського перцю
свіжа петрушка або тим’ян для подачі


1. Вимити і почистити овочі.Дрібно посікти цибулю; кабачок, паприку і картоплю нарізати кубиками, стебло брокколі розрізати на 3-4 частини.

2.Розігріти в каструлі олію або масло і обжарити в ній цибулю до прозорості.

3.Додати решту овочів і потушкувати ще 2 хвилини.

4.Додати бульйон або воду, довести до кипіння і варити під кришкою 15-20 хвилин до готовності.

5. Відцідити рідину в окремий посуд до подальшого використання. Вийняти та викинути стебло броколі.

6. Перетерти овочі за допомогою блендера або через сито до стану пюре. Злити все знову разом, додати вершки і повернути на вогонь. Довести до кипіння.

7.Посолити, поперчити, додати спеції, дрібно нарізану петрушку, розлити в тарілки, прикрасити свіжою петрушкою або тим’яном і одразу подавати.

За бажанням зверху можна викласти шматочок копченої скумбрії або форелі.




0 comments:

Дописати коментар