Пюре з броколі та зеленим горошком



Привіт! Кому яскравий і простий зимовий гарнір? В ньому картопля і заморожені овочі. 

Броколі та горошок створюють не лише весняний настрій, але й ідеально підходять до м’ясних і рибних страв. А якщо викласти все красивою гіркою на тарілку, то можна зробити сімейну вечерю такою ж красивою, як і в модному ресторані.

Цей рецепт і дійсно належить одному італійському шеф-кухарю. Ось його сторінка, ну а нижче моя варіація. 

Інгредієнти для 4 осіб:
3-4 великих картоплини
400 г броколі (можна замороженої)
200 г замороженого зеленого горошку
50 г вершкового масла
2 ст.л. оливкової олії
декілька гілочок кропу або петрушки
сіль

1. Почистити і нарізати на квадратики картоплю, налити в каструлю води, додати лавровий листочок. Накрити кришкою і варити до напівготовності.

2. Вимити броколі, зрізати верхні зелені пагони і додати їх до картоплі. Відварити ще 10 хвилин до готовності овочів, після чого додати горох і готувати ще 5 хвилин. 

3. Злити воду, розчавити картоплю виделкою, додати масло, олію та сіль.  Посипати 1-2 ст.л. нарізаного кропу або петрушки.


0 comments:

Дописати коментар