Привіт! Сьогодні буде про смачне «старовинне» печиво. Його рецепт належить моїй свекрусі. І, маю підозру, майже в кожній родині все ще є прибор для його виробництва (ну, як мінімум в тих, хто має м’ясорубку). Пам’ятаєте таку вставку з хвилькою?
Але дивним чином, у нього немає оригінальної української назви. Англійці і французи користуються німецьким терміном „ Spritzgebäck “ або„ Spritz “, а на всіх україно- та російськомовних ресурсах воно називається або печивом з м’ясорубки або, в кращому випадку, фігурним.
Це сухе печиво ми робимо на Різдво або в дорогу, воно однаково подобається дорослим і дітям, і довго не черствіє.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 250г м’якого масла або маргарину
- 250г цукру
- 500г борошна
- 125г мелених горіхів
- 1 пакуночок ванільного цукру
- дрібка солі
- 50г шоколаду для прикрашання
Всі продукти кімнатної температури
Додатково: м’ясорубка з насадкою або кулінарний шприц для печива
Приготування:
1. Збити масло (маргарин) з цукром до однорідної маси, додати по одному яйця.
2. Просіяти борошно, додати до нього решту компонентів і перемішати.
3. Змішати обидві маси і замісити тісто.
4. Розігріти духовку до 180°С.
5. Вичавити печиво за допомогою кулінарного шприца або пропустити через м’ясорубку з відповідною насадкою.
6. Перекласти на лист і випікати на середньому рівні духовки до золотистого кольору. Готове печиво вмочити одною стороною в розтоплений шоколад.
P.S. У мене немає м’ясорубки, тому вперше за десятки років, довелося розпакувати і освоїти свій кулінарний шприц.
0 comments:
Дописати коментар