Фігурне печиво (Spritzgebäck)

Сімейний рецепт класичного пісочного печива, яке вичавлюється через м'ясорубку.

Привіт! Сьогодні буде про смачне «старовинне» печиво. Його рецепт належить моїй свекрусі. І, маю підозру, майже в кожній родині все ще є прибор для його виробництва (ну, як мінімум в тих, хто має м’ясорубку). Пам’ятаєте таку вставку з хвилькою?


Але дивним чином, у нього немає оригінальної української назви. Англійці і французи користуються німецьким терміном „ Spritzgebäck “ або„ Spritz “, а на всіх україно- та російськомовних ресурсах воно називається або печивом з м’ясорубки або, в кращому випадку, фігурним.

Це сухе печиво ми робимо на Різдво або в дорогу, воно однаково подобається дорослим і дітям, і довго не черствіє.


Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 250г м’якого масла або маргарину
  • 250г цукру
  • 500г борошна
  • 125г мелених горіхів
  • 1 пакуночок ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 50г шоколаду для прикрашання

Всі продукти кімнатної температури

Додатково: м’ясорубка з насадкою або кулінарний шприц для печива


Приготування:

1. Збити масло (маргарин) з цукром до однорідної маси, додати по одному яйця.


2. Просіяти борошно, додати до нього решту компонентів і перемішати.


3. Змішати обидві маси і замісити тісто.


4. Розігріти духовку до 180°С.


5. Вичавити печиво за допомогою кулінарного шприца або пропустити через м’ясорубку з відповідною насадкою.


6. Перекласти на лист і випікати на середньому рівні духовки до золотистого кольору. Готове печиво вмочити одною стороною в розтоплений шоколад.


P.S. У мене немає м’ясорубки, тому вперше за десятки років, довелося розпакувати і освоїти свій кулінарний шприц.


0 comments:

Дописати коментар