Для мене це — символ зими, гірських лиж і австрійських Альп. Традиційний
обід (основна страва і десерт в одному) з видом на гори. Присипаний маком, він
і сам трохи схожий на гірську вершину, яка потопає в снігах. Дуже смачно, помірно
солодко – те що треба для обіду вихідного дня.
З вказаної кількості продуктів виходить 8
кнедлів середнього розміру.
Інгредієнти:
130 мл теплого молока
15 г свіжих дріжджів
20 г цукру
20 г масла
1 яйце
250 г борошна
5 г солі
сливове повидло або густе варення для начинки
Для подачі:
Мелений мак
Для ванільного
крему:
1 жовток
1 ст.л.
крохмалю
2 ст.л. цукру
500 мл молока
екстрат ванілі
Всі продукти кімнатної
температури
Додатково:
пароварка або вставка для готування на пару
Підготовка:45-60 хв
Приготування:20 хв
1. Розчинити дріжджі у теплому молоці з
цукром і залишити на декілька хвилин до утворення легкої піни на поверхні.
2. Змішати всі компоненти (крім масла і
солі) у великій мисці і за допомогою дерев’яної ложки замісити тісто. Домісити
руками ще 5 хвилин.
3. Додати розм’якшене масло, сіль і
продовжувати місити тісто поки все повністю не вбереться. Додатково домісити ще
5 хвилин.
4. Накрити посуд,
в якому все вимішувалося вологим рушником і залишити на 30 хвилин за кімнатної температури.
5. Розділити
тісто на 8 рівних частин і скачати з кожної шар. Кожен з них злегка приплюснути,
покласти всередину чайну ложку повидла. Защипнути краї і скачати
кульку-кнедлик.
6. Викласти
кнедлі на змащений маслом лист або притрушену борошном дошку швом до низу.
7. Перекласти в пароварку або каструлю із вставкою і готувати на
пару 20 хвилин.
8.Приготувати
крем.
Для цього розмішати жовток і 1 ст.л. крохмалю у 100 мл молока.
Довести до
кипіння решту молока і цукор. Зняти з вогню і розмішуючи вінчиком, тонкою
цівкою влити яєчну масу і 1 ч.л. ванільного екстракту. Повернути на вогонь і знову довести до кипіння (не
забувайте постійно помішувати вінчиком).
9.Готовий кнедль покласти у глибоку тарілку, залити кремом і посипати 1-2ст.л. меленого маку
або сумішшю маку з цукровою пудрою.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар