Germknödel (Ґермкньодель)





Привіт! Сьогодні в програмі австрійська класика – гермкньодель. В перекладі з німецької це означає дріжджовий (Germ) кнедль (Knödel) – така собі куля із здобного тіста з начинкою із сливового повидла залита ванільним соусом. 

Для мене це — символ зими, гірських лиж і австрійських Альп. Традиційний обід (основна страва і десерт в одному) з видом на гори. Присипаний маком, він і сам трохи схожий на гірську вершину, яка потопає в снігах. Дуже смачно, помірно солодко – те що треба для обіду вихідного дня.

 З вказаної кількості продуктів виходить 8 кнедлів середнього розміру.

Інгредієнти:
130 мл теплого молока
15 г свіжих дріжджів
20 г цукру
20 г масла
1 яйце
250 г борошна
5 г солі
сливове повидло або густе варення для начинки

Для подачі:
Мелений мак

Для ванільного крему:
1 жовток
1 ст.л. крохмалю
2 ст.л. цукру
500 мл молока
екстрат ванілі

Всі продукти кімнатної температури

Додатково: пароварка або вставка для готування на пару

Підготовка:45-60 хв
Приготування:20 хв

1. Розчинити дріжджі у теплому молоці з цукром і залишити на декілька хвилин до утворення легкої піни на поверхні.

2. Змішати всі компоненти (крім масла і солі) у великій мисці і за допомогою дерев’яної ложки замісити тісто. Домісити руками ще 5 хвилин.

3. Додати розм’якшене масло, сіль і продовжувати місити тісто поки все повністю не вбереться. Додатково домісити ще 5 хвилин.

4. Накрити посуд, в якому все вимішувалося вологим рушником і залишити на 30 хвилин  за кімнатної температури.

5. Розділити тісто на 8 рівних частин і скачати з кожної шар. Кожен з них злегка приплюснути, покласти всередину чайну ложку повидла. Защипнути краї і скачати кульку-кнедлик.

6. Викласти кнедлі на змащений маслом лист або притрушену борошном дошку швом до низу.

7. Перекласти в пароварку або каструлю із вставкою і готувати на пару 20 хвилин.

8.Приготувати крем. 
Для цього розмішати жовток і 1 ст.л. крохмалю у 100 мл молока.
Довести до кипіння решту молока і цукор. Зняти з вогню і розмішуючи вінчиком, тонкою цівкою влити яєчну масу і 1 ч.л. ванільного екстракту. Повернути на вогонь і знову довести до кипіння (не забувайте постійно помішувати вінчиком).

9.Готовий кнедль покласти у глибоку тарілку, залити кремом і посипати 1-2ст.л. меленого маку або сумішшю маку з цукровою пудрою.

Смачного!


0 comments:

Дописати коментар