Привіт, сьогодні буде рецепт, який я знайшла і випробувала на прохання моєї мами, бо їй треба так, щоб було не у грамах, а як вона любить: стаканчиками, слоїчками, чашечками.
Видно, в Італії існує ціла секта чи клуб «баночників», бо схожі рецепти траплялися мені й раніше. Але на радість, навіть такий екзотичний спосіб вимірювання продуктів, як баночка з-під йогурту (а саме нею ми і будемо міряти все сьогодні) дає надзвичайний результат.
Перед тим, як перейду до рецепта безпосередньо, хочу сказати декілька слів, про цей з усіх боків достойний пиріг. По-перше, тут – йогурт і олія. І таке тісто, на мій погляд, виходить набагато кращим ніж з маргарином. Воно: легше, пухкіше і смачніше.
Крім того, і калорій у ньому менше. Ідеально до кави, для любителів солодких сніданків і щоб взяти з собою в дорогу.
Тож, вашій увазі дуже простий рецепт.
Італійський яблучний пиріг 5 слоїчків з йогурта
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 яйця
- 1 баночка білого йогурту
- 125г або сметани (саме нею відміряються всі інгредієнти)
- 1 баночка цукру
- 2 баночки борошна
- 1 баночка крохмалю
- 60 мл рафінованої олії (1/2 баночки, краще за все кукурудзяної)
- 2-3 великих яблука
- 1 пачечка розпушувача
- цедра 1 лимону
- дрібка солі
- 1 ч.л. кориці
Додатково: форма 26 см
Підготовка: 15хв
Приготування: 40-45 хв
Температура: 180°С
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть форму для випічки жиром (масло, олія чи маргарин) і присипте панірувальними сухарями або борошном.
2. Вимийте, почистьте яблука і наріжте їх невеликими скибками.
3.Просійте борошно, крохмаль, порошок для випічки, сіль та корицю у велику миску.
4. Перемішайте цукор з дрібно натертою цедрою лимона, додайте олію і за допомогою міксера збийте все до побіління. Вбийте по одному яйця і змішайте до однорідності.
5. Змішайте борошняну і яєчну маси, додайте невеликими порціями йогурт (сметану), перемішуючи кожного разу. Маса повинна важко опадати з ложки.
6. Вилийте тісто у змащену форму, розрівняйте, викладіть зверху яблука і випікайте 40-45 хвилин на середньому рівні духовки за температури 180°С. Через 40 хвилин перевірте готовність «на суху паличку» (якщо скіпка, встромлена у середину пирога виходить сухою — він готовий). Оригінальний рецепт тут.
P.S. для тих, у кого як у і в мене, баночка з йогуртом більшого (нестандартного) розміру. Відміряйте у тонкий стакан або чашку 125г йогурту (сметани), зробіть відмітку і використовуйте його, як мірну чашку. В цьому випадку обов'язково додавайте йогурт по ложці та слідкуйте за тим, щоб тісто не виявилося занадто рідким. А на себе беру зобов’язання перевести все у грами наступного разу.
0 comments:
Дописати коментар