Італійський яблучний пиріг #2 (5 слоїчків з йогурта)

Свої пироги італійці їдять на сніданок і їх можна пекти і без масла

Привіт, сьогодні буде рецепт, який я знайшла і випробувала на прохання моєї мами, бо їй треба так, щоб було не у грамах, а як вона любить: стаканчиками, слоїчками, чашечками.


Видно, в Італії існує ціла секта чи клуб «баночників», бо схожі рецепти траплялися мені й раніше. Але на радість, навіть такий екзотичний спосіб вимірювання продуктів, як баночка з-під йогурту (а саме нею ми і будемо міряти все сьогодні) дає надзвичайний результат.


Перед тим, як перейду до рецепта безпосередньо, хочу сказати декілька слів, про цей з усіх боків достойний пиріг. По-перше, тут – йогурт і олія. І таке тісто, на мій погляд, виходить набагато кращим ніж з маргарином. Воно: легше, пухкіше і смачніше.


Крім того, і калорій у ньому менше. Ідеально до кави, для любителів солодких сніданків і щоб взяти з собою в дорогу.


Тож, вашій увазі дуже простий рецепт.


Італійський яблучний пиріг 5 слоїчків з йогурта


ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 3 яйця
  • 1 баночка білого йогурту
  • 125г або сметани (саме нею відміряються всі інгредієнти)
  • 1 баночка цукру
  • 2 баночки борошна
  • 1 баночка крохмалю
  • 60 мл рафінованої олії (1/2 баночки, краще за все кукурудзяної)
  • 2-3 великих яблука
  • 1 пачечка розпушувача
  • цедра 1 лимону
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. кориці

Додатково: форма 26 см

Підготовка: 15хв

Приготування: 40-45 хв

Температура: 180°С


Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180°С. Змастіть форму для випічки жиром (масло, олія чи маргарин) і присипте панірувальними сухарями або борошном.


2. Вимийте, почистьте яблука і наріжте їх невеликими скибками.


3.Просійте борошно, крохмаль, порошок для випічки, сіль та корицю у велику миску.


4. Перемішайте цукор з дрібно натертою цедрою лимона, додайте олію і за допомогою міксера збийте все до побіління. Вбийте по одному яйця і змішайте до однорідності.

5. Змішайте борошняну і яєчну маси, додайте невеликими порціями йогурт (сметану), перемішуючи кожного разу. Маса повинна важко опадати з ложки.


6. Вилийте тісто у змащену форму, розрівняйте, викладіть зверху яблука і випікайте 40-45 хвилин на середньому рівні духовки за температури 180°С. Через 40 хвилин перевірте готовність «на суху паличку» (якщо скіпка, встромлена у середину пирога виходить сухою — він готовий). Оригінальний рецепт тут.


P.S. для тих, у кого як у і в мене, баночка з йогуртом більшого (нестандартного) розміру. Відміряйте у тонкий стакан або чашку 125г йогурту (сметани), зробіть відмітку і використовуйте його, як мірну чашку. В цьому випадку обов'язково додавайте йогурт по ложці та слідкуйте за тим, щоб тісто не виявилося занадто рідким. А на себе беру зобов’язання перевести все у грами наступного разу.


0 comments:

Дописати коментар