Полуничний тірамісу

Фруктовий варіант тірамісу. Трохи маскарпоне , до нього  йогурт, лише один жовток і багато солодкої полуниці.

Привіт ! А хто сьогодн і пече пасочки? Цього року хочу замахнутися на вищу лігу святкової випічки – італійську коломбу, а оскільки бродитиме вона ще 12+6 годин, і хто зна з яким результатом... пропоную ще один варіант тірамісу .


Чому з полуницею, та ще й не в сезон? Не повірите, бо купила її дешевше ніж минулого року в червні. Не знаю, що сталося в країнах Південної Європи, але таких доступних за ціною, солодких і ароматних ягід вже давно не було. Я вже якось ділилася рецептом тірамісу з ревенем, а на вихідні хочу випробувати змішаний варіант ревінь-полуниця. На відміну від традиційного, сьогодні у мене «полегшена» рецептура: несолодкий йогурт, який можна замінити вершками для збивання і лише один жовток. Воно й правда, нащо такі складнощі, якщо головну роль тут грає полуниця.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 250 г маскарпоне
  • 200 г білого йогурта або вершків (30% жирності)
  • 24 шт печива «Савоярді» або «Дамський пальчики»
  • 80 г цукру
  • 1 свіжий жовток
  • 100-150 мл. свіжозавареної кави
  • 500г свіжої полуниці
  • какао та свіжа м’ята для декору

Підготовка: 30хв

Приготування: 10хв


Додатково: форма 20х20 см.


Приготування:

1. Вимити полуниці, видалити черешки. Половину нарізати четвертинки, решту залишити на потім.


2. Заварити свіжу міцну каву. Охолодити.


3.Змішати жовток, маскарпоне і цукор до однорідності. Додати йогурт і перемішати (якщо використовуються вершки, їх потрібно попередньо збити до пишної маси).


4. Вмочити по черзі кожне печиво нижньою стороною в охолоджену каву (буквально 1-2сек.) і викласти на дно форми в один шар.


5. Розподілити зверху половину крему, на нього розкласти нарізані полуниці, зверху шар печива і знову крем.


6. Декілька разів злегка стукнути формою по робочій поверхні, щоб вийшли залишки повітря, затягти харчовою плівкою і поставити у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.


7. Розкласти тірамісу у тарілки для подачі.Посипати какао або тертим білим шоколадом, розкласти зверху нарізану полуницю і прикрасити листочками м'яти.



0 comments:

Дописати коментар