Або фаршировані яйця у буряковому соці. Простий рецепт для тих, кому треба закуска з мінімумом витрат.
Думаю, більша половина Європи і менша половина України малює яйця сьогодні, а в Німеччині з цього приводу навіть офіційний вихідний. Минулого року я писала про те, як пофарбувати яйця натуральними фарбами зовні. Цього року будемо прикрашати середину.
В оригінальному рецепті, який я вичитала в одному рекламному буклеті, використовувався сік сирого буряка. Думаю, тоді колір вийде ще яскравішим, але мені такий варіант не підходить через занадто різкий та сильний посмак. Хоча економія часу в сирому варіанті однозначна.
Вирішуйте самі, а я пропоную вашій увазі простий і яскравий рецепт, який вимагає трохи терпіння.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 6 яєць:
- 3 червоних буряка
- 500 мл води
- 1-2 ст.л. оцту
- 3-4 ст.л. майонезу
- сіль, перець чилі
Підготовка: 120хв
Приготування: 10хв
Витримати: 8-12год
Приготування:
1. Зварити червоні буряки, натерти на тертушку, перекласти масу в каструлю, залити все окропом і залишити настоятися 1-2 години. Відцідити сік через друшляк або сито, додати до нього 1-2 ст.л. оцту.
2. Відварити яйця у підсоленій воді 10 хвилин, почистити від шкаралупи, залити буряковим соком, накрити кришкою і поставити у холодне місце на 8-12 годин.
3. Наступного дня. Розрізати яйця навпіл, за допомогою ложки вийняти жовтки і розтерти їх з майонезом до однорідної маси. Посолити, поперчити.
4. За допомогою кондитерського мішка наповнити половинки яєць масою, зверху викласти топінг (червону ікру, листочки салату-руколи, шматочки солоного огірка, червоної риби, редиски, кропу або петрушки).
0 comments:
Дописати коментар