Красне яєчко

Яскрава закуска із варених яєць з начинкою, маринованих у буряковому соці.

Або фаршировані яйця у буряковому соці. Простий рецепт для тих, кому треба закуска з мінімумом витрат.


Думаю, більша половина Європи і менша половина України малює яйця сьогодні, а в Німеччині з цього приводу навіть офіційний вихідний. Минулого року я писала про те, як пофарбувати яйця натуральними фарбами зовні. Цього року будемо прикрашати середину.


В оригінальному рецепті, який я вичитала в одному рекламному буклеті, використовувався сік сирого буряка. Думаю, тоді колір вийде ще яскравішим, але мені такий варіант не підходить через занадто різкий та сильний посмак. Хоча економія часу в сирому варіанті однозначна.


Вирішуйте самі, а я пропоную вашій увазі простий і яскравий рецепт, який вимагає трохи терпіння.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 6 яєць:

  • 3 червоних буряка
  • 500 мл води
  • 1-2 ст.л. оцту
  • 3-4 ст.л. майонезу
  • сіль, перець чилі

Підготовка: 120хв

Приготування: 10хв

Витримати: 8-12год


Приготування:

1. Зварити червоні буряки, натерти на тертушку, перекласти масу в каструлю, залити все окропом і залишити настоятися 1-2 години. Відцідити сік через друшляк або сито, додати до нього 1-2 ст.л. оцту.


2. Відварити яйця у підсоленій воді 10 хвилин, почистити від шкаралупи, залити буряковим соком, накрити кришкою і поставити у холодне місце на 8-12 годин.


3. Наступного дня. Розрізати яйця навпіл, за допомогою ложки вийняти жовтки і розтерти їх з майонезом до однорідної маси. Посолити, поперчити.


4. За допомогою кондитерського мішка наповнити половинки яєць масою, зверху викласти топінг (червону ікру, листочки салату-руколи, шматочки солоного огірка, червоної риби, редиски, кропу або петрушки).


0 comments:

Дописати коментар