Pasta con ragù bianco



Привіт, мені одній здається, що «Spagetti Bolognese“ — найвідоміший і найулюбленіший вид пасти (принаймні у віковій категорії до 18 років)?
Правда, більшість італійців називають його «Ragu» і поза межами типово туристичних міст, саме таку назву треба шукати в меню. Фарш, томатний соус, і годину-півтори часу, бо тільки тоді розімлівше від тепла м’ясо буде соковитим.

І саме в цей момент згадалися мені шкільні макарони "по-флотськи". От скажіть, це ж який садист придумав той давкий варіант? Хоча, тодішнє суспільне харчування було не про смачну їжу...

А от на півдні Італії готують їх смачну альтернативу — Ragù bianco, тобто, білий соус — ідеальний варіант для тих, хто не переносить томати або має в обмаль часу. Саме такий ми куштували минулого року в одному маленькому ресторані і тепер роблю його замість традиційного у себе вдома.

Тож, якщо вам треба утилізувати рештки, а цього соусу найкраще підійде суміш фаршів (свинина, яловичина, курятина), ласкаво прошу. 


Інгредієнти на чотирьох:

400 г коротких сортів пасти (орек’єтті, спіральки, ракушки)
350 г фаршу (свинина, яловичина)
2 стебла селери
1 середня морквина
1 цибулина
1 зубчик часнику
100 мл білого вина
1 ст.л. вершкового масла
50 мл оливкової олії
1 гілочка розмарину
2 лаврових листочка
3 листочка шавлії
тертий мускатний горіх на кінчику ножа
сіль, перець

підготовка: 15 хв
приготування: 20-25хв

1.Вимийте і почистіть всі овочі, наріжте маленькими кубиками (5-7мм).

2.Розігрійте у глибокій сковороді або у металевій каструлі 2ст.л. олії. 

3.Обжарте додаючи по черзі: часник, цибулю ( до прозорості), селеру та моркву приблизно по 2-3 хвилини.

4.Додайте фарш і добре все перемішайте. Витримайте на середньому вогні ще 2-3 хвилини і влийте вино.

5.Коли рідина википить, додайте спеції і масло. 

6.Після того, як м’ясо майже вбере масло, додайте склянку води і готуйте ще 7-10 хв.

7.Тим часом відваріть пасту у великій кількості добре підсоленої води до стану al dente.

8.В окремому посуді змішайте 1 ст.л. оливкової олії та декілька ложок води, у якій варилася паста і швидко розмішайте вінчиком, до утворення емульсії.

9.Додайте пасту та емульсію до соусу, добре перемішайте і подавайте.

Смачного!

P.S. у моєму фото-варіанті немає моркви, тож якщо ваші діти відносяться до секти "аовочіминеїмо", знайте, було смачно й без неї.


0 comments:

Дописати коментар