Привіт, мені
одній здається, що «Spagetti Bolognese“ — найвідоміший і найулюбленіший вид пасти
(принаймні у віковій категорії до 18 років)?
Правда, більшість італійців називають
його «Ragu» і поза межами типово туристичних міст,
саме таку назву треба шукати в меню. Фарш, томатний
соус, і годину-півтори часу, бо тільки тоді розімлівше від тепла м’ясо буде
соковитим.
І саме в цей момент згадалися мені шкільні макарони "по-флотськи". От скажіть, це ж який садист придумав той давкий варіант? Хоча, тодішнє суспільне харчування було не про смачну їжу...
А от на півдні
Італії готують їх смачну альтернативу — Ragù bianco, тобто, білий соус — ідеальний варіант для тих, хто не переносить томати або має в обмаль часу. Саме такий ми куштували минулого року в одному маленькому ресторані
і тепер роблю його замість традиційного у себе вдома.
Тож, якщо вам треба утилізувати рештки, а цього соусу найкраще підійде суміш фаршів (свинина, яловичина, курятина), ласкаво прошу.
Інгредієнти на чотирьох:
400 г коротких
сортів пасти (орек’єтті, спіральки, ракушки)
350 г фаршу
(свинина, яловичина)
2 стебла селери
1 середня
морквина
1 цибулина
1 зубчик часнику
100 мл білого вина
1 ст.л.
вершкового масла
50 мл оливкової
олії
1 гілочка розмарину
2 лаврових
листочка
3 листочка шавлії
тертий мускатний
горіх на кінчику ножа
сіль, перець
підготовка: 15 хв
приготування: 20-25хв
1.Вимийте і
почистіть всі овочі, наріжте маленькими кубиками (5-7мм).
2.Розігрійте у
глибокій сковороді або у металевій каструлі 2ст.л. олії.
3.Обжарте додаючи по
черзі: часник, цибулю ( до прозорості), селеру та моркву приблизно по 2-3
хвилини.
4.Додайте фарш і добре
все перемішайте. Витримайте на середньому вогні ще 2-3 хвилини і влийте вино.
5.Коли рідина википить,
додайте спеції і масло.
6.Після того, як м’ясо
майже вбере масло, додайте склянку води і готуйте ще 7-10 хв.
7.Тим часом відваріть
пасту у великій кількості добре підсоленої води до стану al dente.
8.В окремому посуді
змішайте 1 ст.л. оливкової олії та декілька ложок води, у якій варилася паста і
швидко розмішайте вінчиком, до утворення емульсії.
9.Додайте пасту та
емульсію до соусу, добре перемішайте і подавайте.
Смачного!
P.S. у моєму фото-варіанті немає моркви, тож якщо ваші діти відносяться до секти "аовочіминеїмо", знайте, було смачно й без неї.
0 comments:
Дописати коментар