Хумус із сочевиці

Домашній хумус із червоної сочевиці — ідеальна намазка на хліб для бутерброда з ковбасою або щоб взяти на пікнік.

Привіт! А чи не зробити нам сьогодні чогось у східному стилі? Наприклад – хумусу, або гуммусу, як називають його мої племінники.


Ні, він не має нічого спільного ні із землеведенням, ні з грунтом. В оригіналі, це – просто паста-намазка із гороху нуту, але у мене замість нього червона сочевиця.


Мені подобається намащувати його просто на хліб або використовувати як діп чи «підложку» до бутерброду з ковбасою. Хороша штука для пікніків і гриль-party.



ІНГРЕДІЄНТИ:

на 2 порції

  • 100г червоної сочевиці
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст.л. пасти з сезаму (тахін)
  • 100г білого несолодкого йогурту
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. кунжутної олії
  • 1/2 ст.л. меленого кумину (зіри)

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 15хв


Приготування:

1.Промити сочевицю холодною водою, відкинути на сито, перекласти в невелику каструлю, залити 250 мл води і варити 15хв на середньому вогні до готовності.


2.Розрізати часник навпіл, видалити серцевину. Викласти сочевицю, йогурт, тахін, часник, сезамову олію у глибоку миску і перетерти за допомогою погружного міксера або блендера на пюре. Додати сіль, перець, мелену зіру і перемішати. Розкласти у чисті слоїчки і зберігати у холодильнику (максимум 1 тиждень).


P.S. у мене не було тахінової пасти, тому довелося додати більше олії з кунжуту, можливо вийшло не так автентично, менше з тим – смачно.


0 comments:

Дописати коментар