Привіт, а хто хоче дерунів на
французький лад? Тестувала тут на днях один рецептик. Чи може у вас вже стара картопля йок? Тоді можна і з молодою випробувати.
Не пам’ятаю, чи розказувала,
але українські деруни і білоруські драники мають родичів у Польщі, Чехії, Словаччині,
Болгарії і деяких інших європейських країнах. У Німеччині, звідки вони можливо
й прийшли до нас, картопляні млинці мають майже 20 назв (залежно від регіону) і подають їх із солодким яблучним пюре (до речі, дійсно
смачно, хоч і трохи незвично).
Швейцарські Roesti роблять із вареної картоплі (хоча існує і
схожий на наш варіант), а недавно в одній із своїх кулінарних книг знайшла їх
французького родича.
На відміну від українського
варіанту, він робиться на всю сковороду (значна економія часу) і подається з
сиром із пліснявою. Дуже цікаве смакове поєднання. То що, спробуємо?
На чотирьох:
10-12 середніх картоплин (крохмалистих
сортів)
1 жовток
80г сиру «Рокфор»
Сіль, перець
Додатково: шинківка-мандоліна або
тертушка для буряка, невелика сковорода.
1. Почистити картоплю, натерти
її на тертушці на довгі смужки або порізати на «мандоліні» на тонкі брусочки.
Відцідити рідину, що утворилася, додати жовток і перемішати.
2. Розігріти на сковороді
невелику кількість олії. Викласти картопляну масу на сковороду шаром 7мм-1см,
посолити, поперчити і обжарити з обох сторін на помірно-сильному вогні 3-4хв з кожної сторони до утворення
рум’яної скоринки.
3. Перекласти на тарілку,
розрізати на порційні шматки, викласти зверху по невеличкому шматочку сиру із
пліснявою і одразу подавати.
Лайфхак: перевернути великий картопляний "млинець" можна за допомогою тарілки. Коли галета достатньо підсмажиться з однієї сторони, накрийте сковороду великою плоскою тарілкою. Притримуючи тарілку за дно, візьміть пательню за ручку та перекиньте її так, щоб вона виявилася зверху (обережно, не впечіть пальці!).
Струсіть "млинець" з тарілки назад на сковорідку і смажте до готовності.
Смачного!
Лайфхак: перевернути великий картопляний "млинець" можна за допомогою тарілки. Коли галета достатньо підсмажиться з однієї сторони, накрийте сковороду великою плоскою тарілкою. Притримуючи тарілку за дно, візьміть пательню за ручку та перекиньте її так, щоб вона виявилася зверху (обережно, не впечіть пальці!).
Струсіть "млинець" з тарілки назад на сковорідку і смажте до готовності.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар