Салат із кавуном



простий літній салат з кавуном і сиром фета

Привіт, поздоровляю із офіційним відкриттям сезону дині-кавуна.  Хоча, для мене він почався ще місяць тому. Не змогла пройти повз розвали з баштанними і їх солодким запахом динь... І добре, що не  втрималася, бо таких солодких, як цього року давно вже не їла.

Але сьогодні герой мого роману – кавун. І, як написала одна знайома у твіттері: «Наступає час коли треба мати власного кавунового дилера.»  Хоча, з іншого боку, це означає, що почався останній літній місяць, і канікули скоро закінчаться, і літо так швидко спливає...І треба встигнути запастися сонцем, вітаміном Д і зганяти на море. А в серпні воно, як відомо, пахне кавуновою скибкою.

Тому сьогодні в очікуванні справжньої спеки буде коротенький рецепт-не-рецепт салата для тих, хто як і я не любить вмикати плиту жаркого літнього дня.


Інгредієнти:
750г кавуна
150-200 г сиру фета або бринза
½ пучка базиліку
4 ст.л. оливкової олії
2 ст. л. лимонного соку
сіль, перець

1. Розрізати кавун на скибки, обрізати шкірку, видалити кісточки і нарізати його на невеликі кусочки. Викласти у салатник, полити лимонним соком, поперчити.
2. Вимити базилік, обтрусити від води та обірвати листочки. Відклати декілька для подачі, решту подрібнити.
3. Розкришити сир, викласти до кавуна, полити олією. Обережно перемішати, посипати базиліком і подавати.


0 comments:

Дописати коментар