Персиковий пиріг на сирній подушці


власноруч протестований рецепт персикового пирога

Привіт! Як ся маєтесь? Як ваші канікули, подорожі, кулінарні враження?
Щось я трохи вибилася із нормального ритму і злегка занедбала свій бложик. Та це зовсім не означає, що тестування нових і повторення давно знайомих рецептів припинилися. Просто, іноді результати зникають швидше, ніж я знаходжу свою камеру та акумулятори.

Хоча через спеку довелося зменшити кількість всього, що готується в духовці. ОК, сьогодні за вікном у мене дощ але у супермаркетах і на базарах повно персиків, нектаринів, абрикосів... і саме в такі моменти активізується моя кулінарна фея.

Звичайно, фрукти можна просто закарамелізувати і подати з кулькою морозива як десерт (схоже, і тут все з'їдається швидше, ніж фотографується). Але я вже давно хотіла протестувати один варіант пісочного тіста, він видався мені цікавим, як основа для фруктових пирогів та італійських кростат. Зізнаюся, було цікаво, як воно смакує, коли у тісті мало масла. Тож, ловіть рецепт серпневого пирога з ароматними фруктами.

На форму діаметром 24 см

для тіста:

100 мл вершків або сметани
225 мл борошна
1 ч.л. розпушувача
цедра половини лимона
75 г вершкового масла
дрібка солі
3 ч.л. цукру

для начинки:

350-500г домашнього сиру
3-4 нектарина або персика
2 ст.л. меду
2 жовтки
цедра половини лимона
1ч.л. ванільного цукру

Додатково: форма діаметром 24 см,
мед та листя базиліка для подачі

1. Приготувати тісто. Змішати борошно з розпушувачем, додати масло, цедру, сіль, цукор і перетерти пальцями до утворення крихт.

2. Додати вершки (сметану) і швидко замісити тісто. Сформувати із нього кулю, загорнути у плівку і покласти у холодильник на 1 годину.

3. Розігріти духовку до 180-200°C.

4. Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні до товщини 1см так, щоб воно перевищувало розмір форми (діаметр основи і  висоту бортика). Злегка притрусити його борошном, накрутити на качалку, перенести у форму і розвернути. Злегка притиснути основу пирога до дна форми.

5. Підготувати начинку. Змішати сир, мед, жовтки, цедру і ванільний цукор до однорідної маси. За консистенцією вона повинна бути схожою на сиркову масу. Якщо начинка вийшла достатньо рідкою, додайте 1 ст.л. крохмалю, якщо занадто рідкою — збиті білки.

6. Вилити начинку у форму, рівномірно розподілити її по поверхні.

7. Вимити, обсушити і обірвати листки базиліка; відкласти до подальшого використання. Вимити фрукти, видалити кістянку і нарізати їх дольками. Розкласти рівномірно по поверхні пирога по колу. Змастити верх розтопленим маслом і злегка посипати цукром.

8. Випікати у духовці 30-40 хв (підігрів зверху і знизу) до золотистого кольору, на останні 10хв переключити у режим «Підігрів знизу».

9.  Готовий пиріг злегка скропити рідким медом і прикрасти листям базиліка.


0 comments:

Дописати коментар