Привіт! Як ся
маєтесь? Як ваші канікули, подорожі, кулінарні враження?
Щось я трохи
вибилася із нормального ритму і злегка занедбала свій бложик. Та це зовсім не
означає, що тестування нових і повторення давно знайомих рецептів припинилися. Просто,
іноді результати зникають швидше, ніж я знаходжу свою камеру та акумулятори.
Хоча через спеку
довелося зменшити кількість всього, що готується в духовці. ОК, сьогодні за
вікном у мене дощ але у супермаркетах і на базарах повно персиків, нектаринів,
абрикосів... і саме в такі моменти активізується моя кулінарна фея.
Звичайно, фрукти можна просто закарамелізувати і
подати з кулькою морозива як десерт (схоже, і тут все з'їдається швидше,
ніж фотографується). Але я вже давно
хотіла протестувати один варіант пісочного тіста, він видався мені цікавим, як
основа для фруктових пирогів та італійських кростат. Зізнаюся, було цікаво, як
воно смакує, коли у тісті мало масла. Тож, ловіть рецепт
серпневого пирога з ароматними фруктами.
На форму
діаметром 24 см
для тіста:
100 мл вершків або
сметани
225 мл борошна
1 ч.л. розпушувача
цедра половини
лимона
75 г вершкового
масла
дрібка солі
3 ч.л. цукру
для начинки:
350-500г
домашнього сиру
3-4 нектарина або
персика
2 ст.л. меду
2 жовтки
цедра половини
лимона
1ч.л. ванільного
цукру
Додатково: форма діаметром 24 см,
мед та листя базиліка для подачі
1. Приготувати тісто.
Змішати борошно з розпушувачем, додати масло, цедру, сіль, цукор і перетерти
пальцями до утворення крихт.
2. Додати вершки
(сметану) і швидко замісити тісто. Сформувати із нього кулю, загорнути у плівку
і покласти у холодильник на 1 годину.
3. Розігріти
духовку до 180-200°C.
4. Розкачати тісто
на посипаній борошном поверхні до товщини 1см так, щоб воно перевищувало розмір
форми (діаметр основи і висоту бортика).
Злегка притрусити його борошном, накрутити на качалку, перенести у форму і
розвернути. Злегка притиснути основу пирога до дна форми.
5. Підготувати
начинку. Змішати сир, мед,
жовтки, цедру і ванільний цукор до однорідної маси. За консистенцією вона
повинна бути схожою на сиркову масу. Якщо начинка вийшла достатньо рідкою,
додайте 1 ст.л. крохмалю, якщо занадто рідкою — збиті білки.
6. Вилити начинку у форму, рівномірно розподілити її по поверхні.
7. Вимити, обсушити і обірвати листки базиліка; відкласти до подальшого використання. Вимити
фрукти, видалити кістянку і нарізати їх дольками. Розкласти рівномірно по
поверхні пирога по колу. Змастити верх розтопленим маслом і злегка посипати цукром.
8. Випікати у
духовці 30-40 хв (підігрів зверху і знизу) до золотистого кольору, на останні 10хв
переключити у режим «Підігрів знизу».
9. Готовий пиріг злегка скропити рідким медом і прикрасти листям
базиліка.
0 comments:
Дописати коментар