Мариновані кабачки



Привіт! Не встигла я озирнутися, як минуло не тільки літо, тут вже й від осені на синичкин хвіст лишилося. Пробачте, що в своїх мандрах і домашніх клопотах трохи забулася про вас. Тому частина рецептів, які публікуватиму найближчим часом можуть здатися для пізньої осені трохи не на часі та й частину фото довелося робити за допомогою телефону. Але з досвіду вже знаю, якщо не запишу випробуване зараз, наступного року можу вже й не згадати що ж за рецепт мені так сподобався.

Почну з цікавої варіації звичайнісіньких кабачків – улюбленої літньої страви моєї мами, але з невеличким доповненням із свіжих трав. Їх можна подавати як закуску чи викласти на шматочки обсмаженого хліба і зробити новий варіант італійської брускети.

Інгредієнти:

4-6 невеликих кабачків-цукіні
2 гілочки м'яти
1/3 пучка базиліку
1 зубчик часнику
сіль
оцет

Підготовка: 10 хв
Приготування: 15 хв

1. Вимийте овочі і зелень. Розріжте часник навпіл, видаліть серцевину і дрібно посічіть.

2. Наріжте цукіні кружечками товщиною 5-7 мм. Обсмажте їх з обох сторін на сковороді або у фритюрі.

3. Викладіть кабачки шарами у глибоку миску, пересипаючи кожен листочками м’яти, базиліку та часнику, посоліть, злегка подрипайте олією та оцтом.

4. Залиште маринуватися на 2 години і подавайте.




0 comments:

Дописати коментар