Різото з колючею грушею





Привіт! А чи доводилося вам коли-небудь в житті їсти кактуси? Відповідь: "в рідкому вигляді" (текіла) не зараховується ;)

 Тут якость пару тижнів тому отримала я подаруночка з Італії. На коробці стояло «Італійські фіги», але  ніякої схожості з інжиром вміст коробочки не мав. Гугління підтвердило мою здогадку — замість обіцяного інжиру (ну хто ж його незнайкам обіцяв) в коробці були плоди кактуса. Більше того, саме такий стоїть у мене на балконі. Хто ж знав, що італійці називають результати плодоносіння опунції «Індійськими фігами» або колючею грушею.


Пошук стверджував, що з них роблять варення (з шести штук було трохи б замало), кладуть в різото, а шкірки обжарюють із цибулею і їдять з хлібом. Саме ці варіанти я й вирішила протестувати і поділитися з вами враженнями про екзотичну їжу.

Страва №1. Різото з кактуса

На чотирьох:


320г рису карнаролі або арборіо
100мл білого вина
3 індійських фіги (плодів кактуса опунція)
1 цибулина
1-2 ст.л. тертого сиру пармезан
1л овочевого бульйону
2 ст.л. вершкового масла
4-6 ст.л. олії
сіль за смаком

Приготування:

1. Замочіть плоди у холодній воді на 5-10хв, щоб вони перестали колотися.

2. Почистьте їх від шкірки. Для цього покладіть кактус на кухонну дошку, зріжте обидва кінці і розріжте плід вертикально. Розведіть розріз вказівним і великим пальцями руки і зніміть шкірку (збережіть її для подальшого використання). Так само почистьте решту плодів і наріжте їх на шматки.


3. Дрібно наріжте цибулю і злегка обсмажте половину її на середньому вогні. 

4. Додайте нарізані фрукти і витримайте поки все розм'якне і почне перетворюватися на кашку.

5. Зніміть з вогню і перетріть через крупне сито або овочевий млинок, щоб видалити насіння.

6. Розігрійте овочевий бульйон або розчиніть бульйонний кубик в 1л гарячої води.

7. Підсмажте до прозорості решту цибулі, додайте рис, витримайте на вогні декілька хвилин, доки його поверхня не стане блискучою і напівпрозорою.

8. Влийте вино і активно перемішуйте рис доки воно повністю не випарується.

9. Додайте пюре з кактуса і черпак гарячого бульйону і знову перемішайте. Кожен раз коли рідина повністю випарується доливайте трохи бульйону і помішуйте.

10. За 5 хвилин до закінчення приготування (рис стане кремоподібним але залишиться трохи твердим всередині), додайте тертий сир і масло. 

11. Готову страву можна прикрасити підсмаженими на олії шкірками, (попередньо наріжте їх смужками) і листочками м'яти.

Страва №2 Кростіні



1. Почистіть і дрібно поріжте цибулю шалот.

2. Наріжте шкірку індійських фіг на смужки шириною 1см.

3. Розігрійте на сковороді невелику кількість олії. Обсмажте спочатку цибулю, а потім шкірку до м'якості.

4.Розкладіть на підсушені (підсмажені) шматочки хліба і подавайте.


 P.S. Найбільше всього мені сподобалися саме кростіні (хоча це й вимагало від мене трохи мужності :). При приготуванні різото, я полінувалася перетерти фрукти через млинок і була за це покарана. Велике насіння колючої груші увесь час відволікало від смаку. Чи готуватиму плоди кактуса ще раз? Так, але обов'язково так, як описала вище.

Гарного тижня, і вдалих рецептів!



0 comments:

Дописати коментар