Італійський апельсиновий кекс

Ідеальний кекс для похмурих осінніх ранків з апельсиновою ноткою

Привіт! Як ви справляєтеся з осінню? Я, наприклад, почала ловити себе на тому, що похмурими ранками «зависаю» обнімаючи ще теплий чайник перед тим, як робити чашку кави. Та й проміжок між першими двома іноді складає менше 15 хвилин.


Щоб зігрітися, починаю пити теплу воду з лимоном, бо денний ліміт кави обмежила трьома чашками, а щоб якось наповнити хату теплом і запахами починаю частіше щось пекти. Лише за останній тиждень двічі робила ось цей яблучний пиріг, а сьогодні вирішила трохи поексперементувати з апельсиновим кексом


За основу взяла рецепт з цього блогу але замість олії використала масло і зменшила кількість цукру, порошку для випічки та апельсинового соку. Результатом більш ніж задоволена — вийшло легке, ажурне тісто з сильною апельсиновою ноткою. Ідеально для похмурих осінніх ранків до чашки кави (чи чаю).


ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 250 г борошна
  • 50 г крохмалю
  • 150 г цукру
  • 100 мл апельсинового соку
  • 3 яйця цедра
  • 1 апельсину
  • 100г масла або маргарину
  • 1 ч.л. порошку для випічки
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. рому або кон'яку (факультативно)

Всі продукти кімнатної температури.

Додатково: форма діаметром 24 см.


підготовка: 10-15 хв

приготування: 35- 45хв

температура: 170-180°С


Приготування:

1. Відміряйте та відважте всі продукти. Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і присипте її сухарями або манною крупою. Розігрійте духовку до 180°С.


2. Вимийте апельсин гарячою водою, натріть шкірку на дрібну тертушку, вичавіть сік. Змішайте 1/3 ч.л. цедри з 2 ч.л. цукру і збережіть для подальшого використання.


3. Змішайте міксером цедру апельсина, алкоголь, масло та цукор до кремоподібного стану, додайте по одному яйця і продовжуйте збивати до побіління.


4. Просійте до маси борошно, порошок для випічки, ванільний цукор, і доливаючи невеликими порціями порціями апельсиновий сік, збийте міксером до однорідного стану 1-2 хвилини.


5. Перелийте все у підготовлену форму, рівномірно розподіліть і присипте поверхню цукром змішаним з цедрою.


6. Випікайте за температури 170°C . Після 35 хвилин зробіть пробу «на суху паличку». Кекс готовий, коли зубочистка встромлена в тісто, виходить з нього сухою. Загальний час приготування 35-45 хвилин.

P. S. Масло можна замінити на 50 мл. рафінованої олії, але у цьому випадку яйця обов 'язково повинні бути холодними і треба додати більше апельсинового соку (приблизно 25-50 мл). Тісто повинно бути не дуже рідким і опадати з ложки важкими шматками.


0 comments:

Дописати коментар