Макарони з гарбузом



соус із гарбуза до пасти, просто, швидко, дешево і дуже смачно

Ходить гарбуз по городу...»  — моя перша асоціація тої пори, яку в Україні називають «глупа осінь» і двір, окупований різнокольоровими та різнокаліберними гарбузами і кабаками з бабиного городу.
 Тільки тоді, у моєму дитинстві, вони були якісь велетенські і несмачні. Моя баба варила з ними пшоняну кашу , та якоюсь вона тоді мені видавалася «не тає́...»

Заново відкрила для себе цей фрукт не дуже давно. Виявилося, що існує їх безліч сортів і робити з ними можна не лише кашу, а навіть соус до макаронів.

Тому сьогодні буде сільський варіант італійської пасти з гарбузом. Просто, швидко і дуже по-осінньому. Більше того, підійде навіть веганам, а не-вегани можуть додати до соусу ложку-другу домашнього чи козиного сиру (головне, щоб він був не сухим) або посипати тертим пармезаном.

інгредієнти

на 350 -400 г пасти
500г гарбуза
150-200 мл овочевого відвару або води
1 цибулина шалот (семилітка)
4 ст.л. оливкової або рослинної олії
декілька гілочок свіжого чебрецю
пластівці чилі
сіль, перець

Приготування

1. Підготуйте гарбуза. Розріжте його навпіл, видаліть насіння та м'якуш, на якому воно тримається, почистіть від твердої шкірки. Поріжте на шматочки 1,5-2 см завбільшки.

2. Почистіть і дрібно наріжте цибулину.

3. Розігрійте на сковороді 3 ст.л. олії, підсмажте цибулю до прозорості, потім додайте пластівці чилі і кубики гарбуза. Обсмажте 5 хвилин на невеликому вогні, потім влийте овочевий відвар (воду) і готуйте ще 10-15 хвилин.

4. Тим часом відваріть макарони у великій кількості солоної води.

5. Відкладіть невелику кількість гарбуза для подачі, решту розімніть з 1-2ст.л. олії.

6. Додайте пасту до соусу, посипте листочками чебреця, поперчіть; добре перемішайте і  витримайте на вогні 1-2 хвилини.

7. Розкладіть по тарілках, прикрасьте кубиками гарбуза і відразу подавайте.



0 comments:

Дописати коментар