Привіт, привіт! Майже
увесь тиждень освоювала мистецтво виробництва шоколадних цукерок в домашніх
умовах. Результат — декілька вдалих експериментів (без фото), запасти шоколаду
в хаті вичерпано, половина посуду в шоколадних начинках. Постараюся задокументувати
наступний експеримент, щоб поділитися з вами.
Тому сьогодні
буде рецепт відкритого фруктового пирога. Знаєте такі, де тільки сантиметр
тіста і кілограм смакоти всередині. Для начинки можна брати яблука, груші або
інші не дуже соковиті фрукти, головне не занадто стиглі, щоб від соку не
розмокло дно. А соковиті чи дуже стиглі можна пересипати 2ст.л. крохмалю,
змішаними з 1-2 ст.л. цукру.
Я пропоную рецепт
із сирною заливкою і сиропом, але обидва кроки в приготуванні можна опустити,
смачними виходять обидва варіанти.
Інгредієнти:
Для тіста:
100 мл вершків або сметани
225 мл борошна
1 ч. л. розпушувача
Цедра ½ лимона
75 г вершкового
масла
дрібка солі
1ч.л. або 1
ст.л.цукру
для начинки:
1 кг яблук або
груш
2 ст.л. меду
2 ст.л. лимонного
соку
1 пакуночок
ванільного цукру
2 ст.л. тертих
горіхів або подрібненого печива
1 ст.л. цукрової пудри
200г домашнього
сиру або сиркової маси
2 cт.л. картопляного крохмалю
2-3 ст.л. сметани*
Додатково: форма діаметром 24см.
1. Замісити тісто. Просіяти
у миску борошно і розпушувач, додати сіль, цукор, масло, цедру лимона. Перетерти
руками до утворення крихт, додати сметану (вершки) та змішати до утворення
тіста (довго не місити). Загорнути у плівку або вологий рушник і поставити у
холодильник на 1 годину.
2. Підготувати
начинку. Закип'ятити на сильному вогні 125мл води, мед, лимонний сік та
ванільний цукор. Проварити 3-5хв до утворення сиропу і зняти з вогню.
3.Почистити фрукти
від шкірки, видалити середину і нарізати на четвертинки. Покласти в сироп на 5
хв.
4. Розігріти духовку
до 180°С. Змастити форму маслом(маргарином) і присипати панірувальними сухарями
або манною крупою.
5. Витягти фрукти на
друшляк (сироп зберегти).
6. Підготувати
заливку. Змішати: домашній сир, 1 ст.л. цукрової пудри, решту сиропу і 2ст.л.
крохмалю. Якщо сир дуже сухий, додайте декілька ложок молока або сметани. За
консистенцією маса повинна нагадувати сиркову масу.
7. Розкачати тісто
до товщини 1см. За допомогою качалки перенести на форму і розподілити його
рівномірно по дну і стінкам. Наколоти виделкою. Присипати дно тертими горіхами
або манною крупою.
8. Рівномірно
розподілити фрукти у формі і залити сирною масою. Декілька разів злегка
постукати формою по столу, щоб маса рівномірно розподілилася.
9. Перші 20 хвилин випікати
за температури 180°С в режимі «Підігрів знизу», потім зменшити температуру до
170°С і випікати ще 20 хв в режимі «Підігрів зверху і знизу».
Гарного дня і вдалої випічки!
0 comments:
Дописати коментар