Основа для фруктових пирогів (на сметані)




Привіт, привіт! Майже увесь тиждень освоювала мистецтво виробництва шоколадних цукерок в домашніх умовах. Результат — декілька вдалих експериментів (без фото), запасти шоколаду в хаті вичерпано, половина посуду в шоколадних начинках. Постараюся задокументувати наступний експеримент, щоб поділитися з вами.

Тому сьогодні буде рецепт відкритого фруктового пирога. Знаєте такі, де тільки сантиметр тіста і кілограм смакоти всередині. Для начинки можна брати яблука, груші або інші не дуже соковиті фрукти, головне не занадто стиглі, щоб від соку не розмокло дно. А соковиті чи дуже стиглі можна пересипати 2ст.л. крохмалю, змішаними з 1-2 ст.л. цукру.

Я пропоную рецепт із сирною заливкою і сиропом, але обидва кроки в приготуванні можна опустити, смачними виходять обидва варіанти.

Інгредієнти:


Для тіста:
100 мл  вершків або сметани
225 мл борошна
1 ч. л. розпушувача
Цедра ½ лимона
75 г вершкового масла
дрібка солі
1ч.л. або 1 ст.л.цукру

для начинки:
1 кг яблук або груш
2 ст.л. меду
2 ст.л. лимонного соку
1 пакуночок ванільного цукру
2 ст.л. тертих горіхів або подрібненого печива
1 ст.л. цукрової пудри
200г домашнього сиру або сиркової маси
2 cт.л. картопляного крохмалю
2-3 ст.л. сметани*

Додатково: форма діаметром 24см.

1. Замісити тісто. Просіяти у миску борошно і розпушувач, додати сіль, цукор, масло, цедру лимона. Перетерти руками до утворення крихт, додати сметану (вершки) та змішати до утворення тіста (довго не місити). Загорнути у плівку або вологий рушник і поставити у холодильник на 1 годину.

2. Підготувати начинку. Закип'ятити на сильному вогні 125мл води, мед, лимонний сік та ванільний цукор. Проварити 3-5хв до утворення сиропу і зняти з вогню.

3.Почистити фрукти від шкірки, видалити середину і нарізати на четвертинки. Покласти в сироп на 5 хв.

4. Розігріти духовку до 180°С. Змастити форму маслом(маргарином) і присипати панірувальними сухарями або манною крупою.

5. Витягти фрукти на друшляк (сироп зберегти).

6. Підготувати заливку. Змішати: домашній сир, 1 ст.л. цукрової пудри, решту сиропу і 2ст.л. крохмалю. Якщо сир дуже сухий, додайте декілька ложок молока або сметани. За консистенцією маса повинна нагадувати сиркову масу.

7. Розкачати тісто до товщини 1см. За допомогою качалки перенести на форму і розподілити його рівномірно по дну і стінкам. Наколоти виделкою. Присипати дно тертими горіхами або манною крупою.

8. Рівномірно розподілити фрукти у формі і залити сирною масою. Декілька разів злегка постукати формою по столу, щоб маса рівномірно розподілилася.

9. Перші 20 хвилин випікати за температури 180°С в режимі «Підігрів знизу», потім зменшити температуру до 170°С і випікати ще 20 хв в режимі «Підігрів зверху і знизу».

Гарного дня і вдалої випічки!


0 comments:

Дописати коментар