Привіт, привіт! Щось трохи вибилась я з графіка із своєю новорічною пекарнею. Якось зарання почали ми подарунки готувати. От і довелося за півтора тижня зробити те, що минулого року тихо-мирно робила майже місяць.
Менше з тим, віднайшла пару цікавих рецептів. Як, наприклад, ось ці "Ведмежі лапки". Минулого року я робила класичний варіант цього печива, але для нього треба було і шоколад, і горіхи та й чекати поки воно відійде майже тиждень... не саме просте, скажемо прямо.
Тому цього року вирішила ризикнути і знову зробити печиво з кондитерського мішка. Як правило, щоб воно вийшло достатньо сухим і розсипчастим, у нього додають горіхи або половину борошна заміняють крохмалем. Але тоді треба спеціальна насадка на м’ясорубку — інакше його ніяк не витиснеш.
Більшість рецептів де можна обійтись без цієї процедури грішать тим, що печиво "пливе" (в ньому ж багато жиру) і втрачає свій гарний рельєф, як у "Шоколадних кнопках" про які я теж тут писала.
Але, здається, я знайшла ідеальну пропорцію, коли і смачно, і гарно, і недорого. Ось вони, мої нові пісочні "Ведмежі лапки".
Інгредієнти на приблизно 30 шт
250г маргарину
200г борошна
100г цукрової пудри
30г какао-порошку
70г картопляного крохмалю
1 жовток
1 яйце
1 ст.л. ванільного цукру
цедра 1 апельсина
дрібка солі
Для прикрашання:
5-6 ст.л. густого вишневого варення
100г шоколаду
Всі продукти кімнатної температури
Додатково: кондитерський мішок з насадкою
«Зірочка»
час випікання: 10хв
температура:180°С
Приготування:
1. Відміряти і
відважити всі продукти. Вистелити деко папером для випічки.
Просіяти в окрему
миску: борошно, какао, крохмаль і добре перемішати.
2. Збити маргарин з цукровою
пудрою, ванільним цукром і сіллю до однорідного стану, додати по одному яйце,
жовток і продовжити збивати до утворення пишної, світлої маси.
3. Змішати масляну і
борошняну маси дерев’яною ложкою до утворення тіста.
4. Розігріти духовку до 180°C.
5. Перекласти тісто
в кондитерський мішок з насадкою і вичавити печиво на деко. Залежно від
діаметру отвору насадки це буде одна велика «лапка» (у мене був ⌀6мм)
або для меншого витиснути три смужки одна біля одної, а кінці їх
з’єднати. Середню з них зробити трішечки довшою.
Випікати на
середньому рівні духовки 8-10хв.
6. Готове печиво
охолодити.
7. Намастити
«підошву» одного печива невеликою кількістю густого варення і з’єднати його з
тильною стороною іншого. «Склеїти» попарно подібним чином решту.
8. Розтопити на водяній бані шоколад (увага,
миска з шоколадом не повинна торкатися води).
9. Вмочити верхню
або нижню третину печива( на ваш розсуд) у рідкий шоколад, дати йому трішки
стекти і викласти на решітку або папір для випічки до повного висихання.
10. За допомогою
білого шоколаду або помадки з цукрової пудри намалювати кігтики.
11. Зберігати у
герметично закритій коробці.
x
0 comments:
Дописати коментар