Ведмежі лапки (№2)


новий і швидкий варіант шоколадного печива "з кондитерського мішка"

Привіт, привіт! Щось трохи вибилась я з графіка із своєю новорічною пекарнею. Якось зарання почали ми подарунки готувати. От і довелося за півтора тижня зробити те, що минулого року тихо-мирно робила майже місяць. 

Менше з тим, віднайшла пару цікавих рецептів. Як, наприклад, ось ці "Ведмежі лапки". Минулого року я робила класичний варіант цього печива, але для нього треба було і шоколад, і горіхи та й чекати поки воно відійде майже тиждень... не саме просте, скажемо прямо.

Тому цього року вирішила ризикнути і знову зробити печиво з кондитерського мішка. Як правило, щоб воно вийшло достатньо сухим і розсипчастим, у нього додають горіхи або половину борошна заміняють крохмалем. Але тоді треба спеціальна насадка на м’ясорубку — інакше його ніяк не витиснеш.

Більшість рецептів де можна обійтись без цієї процедури грішать тим, що печиво "пливе" (в ньому ж багато жиру) і втрачає свій гарний рельєф, як у "Шоколадних кнопках"  про які я теж тут писала.

Але, здається, я знайшла ідеальну пропорцію, коли і смачно, і гарно, і недорого. Ось вони, мої нові пісочні "Ведмежі лапки". 


Інгредієнти на приблизно 30 шт

250г маргарину
200г борошна
100г цукрової пудри
30г какао-порошку
70г картопляного крохмалю
1 жовток
1 яйце
1 ст.л. ванільного цукру
цедра 1 апельсина
дрібка солі

Для прикрашання:


5-6 ст.л. густого вишневого варення
100г шоколаду


Всі продукти кімнатної температури
  
Додатково: кондитерський мішок з насадкою «Зірочка»
 підготовка: 30хв
час випікання: 10хв
температура:180°С

Приготування:

1. Відміряти і відважити всі продукти. Вистелити деко папером для випічки.
Просіяти в окрему миску: борошно, какао, крохмаль і добре перемішати.

2. Збити маргарин з цукровою пудрою, ванільним цукром і сіллю до однорідного стану, додати по одному яйце, жовток і продовжити збивати до утворення пишної, світлої маси.

3. Змішати масляну і борошняну маси дерев’яною ложкою до утворення тіста.

4. Розігріти  духовку до 180°C.

5. Перекласти тісто в кондитерський мішок з насадкою і вичавити печиво на деко. Залежно від діаметру отвору насадки це буде одна велика «лапка» (у мене був 6мм) або для меншого витиснути три смужки одна біля одної, а кінці їх з’єднати. Середню з них зробити трішечки довшою.


Випікати на середньому рівні духовки 8-10хв.

6. Готове печиво охолодити.

7. Намастити «підошву» одного печива невеликою кількістю густого варення і з’єднати його з тильною стороною іншого. «Склеїти» попарно подібним чином решту.

8. Розтопити на водяній бані шоколад (увага, миска з шоколадом не повинна торкатися води).

9. Вмочити верхню або нижню третину печива( на ваш розсуд) у рідкий шоколад, дати йому трішки стекти і викласти на решітку або папір для випічки до повного висихання.

10. За допомогою білого шоколаду або помадки з цукрової пудри намалювати кігтики.

11. Зберігати у герметично закритій коробці.


x

0 comments:

Дописати коментар