Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі

M'ясо у солодко-гострому соусі  - класика з репертуару китайських ресторанів. Навіть не віриться, що вдома можна також зробити настільки ж смачно і без глютамату натрію.

Привіт, привіт! Пробачте, що пропала з бложика на цілий місяць. Якось не вистачало часу на опис своїх кулінарних експериментів.


Тому найближчим часом буде декілька святково-зимових рецептів, а то знову до наступного сезону забудуся ;) Сьогодні поділюся своїм досвідом приготування свинини на східний лад. Скажемо так:"Варіації на тему".


Що й казати м'ясо у солодко-гострому соусі для мене - класика з репертуару китайських ресторанів. Навіть не віриться, що вдома можна також зробити настільки ж смачно і без глютамату натрію.


Спробуйте приготувати цю страву навіть якщо в холодильнику немає ананасів. Коли я готувала м'ясо за цим рецептом вперше, то просто замінила їх на консервовані абрикоси. А от китайський або тайський кисло-солодкий соус чилі грає тут дійсно важливу роль і створює отой цікавий тепло-гострий смак.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 цукіні
  • 1 червона паприка (болгарський перець)
  • 1 банка консервованих ананасів (шматочками)
  • 2 цибулини
  • 1 шматочок імбиру (2-3 см)
  • 500г нежирної свинини (філе)
  • 2 ст.л. кисло- солодкого соусу чилі
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль перець

Підготовка: 15хв

Приготування: 20хв


Приготування:

Приготування :

1. Вимити і почистити о вочі . Спочатку розрізати кабачок навпіл; потім кожну з половинок нарізати шматочками 1 см.


2. Розрізати паприку на чотири частини і також нарізати смужками шириною 1 см


3. Відкинути консервований ананас на сито, сік перелити в окремий посуд і зберегти.


4.Нарізати цибулю тонкими смужками (поздовж), а імбир дрібно посікти.


5. Обсушити м'ясо паперовим рушником або серветкою. Розрізати спочатку по довжині, потім навпіл і нарізати тонкими скибочками.


6. Змішати ананасний сік, томатну пасту, соєвий та солодкий чилі соус.


7. Розігріти у великій сковороді (воку) 2 ст.л. олії.


8. Невеликими порціями обсмажити м'ясо на сильному вогні (приблизно по 3 хвилини на порцію) і перекласти його в окремий посуд.


9. Влити у сковороду решту олії; додати: цибулю, цукіні, паприку і смажити все 3 хвилини на сильному вогні, перемішуючи час від часу. В кінці додати імбир і злегка його обсмажити.


10. Влити суміш соку і соусів, довести до кипіння і витримати 2-3 хвилини на тихому вогні.


11. Додати шматочки консервованого ананасу та м'ясо; залишити ще на 5 хвилин на вогні, посолити, поперчити, одразу подавати.


0 comments:

Дописати коментар