Привіт, привіт! Пробачте, що пропала з бложика на цілий місяць. Якось не вистачало часу на опис своїх кулінарних експериментів.
Тому найближчим часом буде декілька святково-зимових рецептів, а то знову до наступного сезону забудуся ;) Сьогодні поділюся своїм досвідом приготування свинини на східний лад. Скажемо так:"Варіації на тему".
Що й казати м'ясо у солодко-гострому соусі для мене - класика з репертуару китайських ресторанів. Навіть не віриться, що вдома можна також зробити настільки ж смачно і без глютамату натрію.
Спробуйте приготувати цю страву навіть якщо в холодильнику немає ананасів. Коли я готувала м'ясо за цим рецептом вперше, то просто замінила їх на консервовані абрикоси. А от китайський або тайський кисло-солодкий соус чилі грає тут дійсно важливу роль і створює отой цікавий тепло-гострий смак.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 цукіні
- 1 червона паприка (болгарський перець)
- 1 банка консервованих ананасів (шматочками)
- 2 цибулини
- 1 шматочок імбиру (2-3 см)
- 500г нежирної свинини (філе)
- 2 ст.л. кисло- солодкого соусу чилі
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. томатної пасти
- 3 ст.л. рослинної олії
- сіль перець
Підготовка: 15хв
Приготування: 20хв
Приготування:
Приготування :
1. Вимити і почистити о вочі . Спочатку розрізати кабачок навпіл; потім кожну з половинок нарізати шматочками 1 см.
2. Розрізати паприку на чотири частини і також нарізати смужками шириною 1 см
3. Відкинути консервований ананас на сито, сік перелити в окремий посуд і зберегти.
4.Нарізати цибулю тонкими смужками (поздовж), а імбир дрібно посікти.
5. Обсушити м'ясо паперовим рушником або серветкою. Розрізати спочатку по довжині, потім навпіл і нарізати тонкими скибочками.
6. Змішати ананасний сік, томатну пасту, соєвий та солодкий чилі соус.
7. Розігріти у великій сковороді (воку) 2 ст.л. олії.
8. Невеликими порціями обсмажити м'ясо на сильному вогні (приблизно по 3 хвилини на порцію) і перекласти його в окремий посуд.
9. Влити у сковороду решту олії; додати: цибулю, цукіні, паприку і смажити все 3 хвилини на сильному вогні, перемішуючи час від часу. В кінці додати імбир і злегка його обсмажити.
10. Влити суміш соку і соусів, довести до кипіння і витримати 2-3 хвилини на тихому вогні.
11. Додати шматочки консервованого ананасу та м'ясо; залишити ще на 5 хвилин на вогні, посолити, поперчити, одразу подавати.
0 comments:
Дописати коментар