Привіт, я тут на днях чисто випадково дуже вдалий бюджетний кексик спекла. Кому рецепт?
Маю зауважити, я трохи побоююся тіста на олії, а раптом оцей жиро-олійний присмак десь
промайне, а раптом не пропечеться? Але тут її так мало, що навіть не віриться,
що так буває. Жир наче і є, щоб не занадто швидко черствіло, але водночас у
мізерній кільсоті. До речі, мій кекс залишався м'яким всі дні доки ми його не "приговорили" і лежав
відкритим, як на фото.
Однозначно у
записну книжку!
Інгредієнти:
200г борошна
100г картопляного
крохмалю
3 яйця
120г цукру
30 мл рафінованої
олії
100-150 мл молока
70г шоколаду (мін.60%
какао, шматочками)
цедра половини
лимону
1ст.л. коньяку
(факультивно)
1 пакуночок розпушувача
Додатково: форма
для кекса приблизно 1л
Підготовка: 15хв
Приготування:35-40 хв
Температура: 170-180°С
Приготування:
1. Відміряти і
відважити всі продукти.
2. Розігріти
духовку до 180°С.
3. Змастити форму
для випічки маслом або маргарином і присипати борошном (панірувальними сухарями
чи манною крупою)
4.Просіяти в
окрему миску борошно, крохмаль, ванільний цукор і розпушувач.
5. Збити олію,
цукор і яйця до утворення пишної маси.
6. Змішати яєчну і
борошняну суміш, влити 100 г молока, додати цедру, коньяк і перемішати. Якщо тісто вийшло занадто
густим (залежить від розміру яєць), додати ще 50 мл молока. Всипати шоколадні
крихти і обережно ще раз перемішати.
7. Вилити тісто у
форму для випічки, розрівняти і поставити в духовку.
8. Випікати за
температури 180°С приблизно 35-40 хвилин, час від часу роблячи пробу «на суху
паличку». Якщо зубочистка, встромлена у тісто, виходить сухою – кекс готовий.
Джерело
Джерело
0 comments:
Дописати коментар