Кекс з шоколадними краплями (на олії)



Привіт, я тут на днях чисто випадково дуже вдалий бюджетний кексик спекла. Кому рецепт? 
Типово італійський варіант: помірно солодкий, замість масла у ньому олія, а особливий шарм додають крихти шоколаду. Головна перевага, як на мене, безпосередня активна участь зводиться до змішування компонентів за допомогою міксера – на все про все максимум 15 хвилин.

Маю зауважити, я трохи побоююся тіста на олії, а раптом оцей жиро-олійний присмак десь промайне, а раптом не пропечеться? Але тут її так мало, що навіть не віриться, що так буває. Жир наче і є, щоб не занадто швидко черствіло, але водночас у мізерній кільсоті. До речі, мій кекс залишався м'яким  всі дні доки ми його не "приговорили" і лежав відкритим, як на фото.
Однозначно у записну книжку!

Інгредієнти:

200г борошна
100г картопляного крохмалю
3 яйця
120г цукру
30 мл рафінованої олії
100-150 мл молока
70г шоколаду (мін.60% какао, шматочками)
цедра половини лимону
1ст.л. коньяку (факультивно)
1 пакуночок розпушувача

Додатково: форма для кекса приблизно 1л


Підготовка: 15хв
Приготування:35-40 хв
Температура: 170-180°С



Приготування:


1. Відміряти і відважити всі продукти.

2. Розігріти духовку до 180°С.

3. Змастити форму для випічки маслом або маргарином і присипати борошном (панірувальними сухарями чи манною крупою)

4.Просіяти в окрему миску борошно, крохмаль, ванільний цукор і розпушувач.

5. Збити олію, цукор і яйця до утворення пишної маси.

6. Змішати яєчну і борошняну суміш, влити 100 г молока, додати цедру, коньяк і перемішати. Якщо тісто вийшло занадто густим (залежить від розміру яєць), додати ще 50 мл молока. Всипати шоколадні крихти і обережно ще раз перемішати.

7. Вилити тісто у форму для випічки, розрівняти і поставити в духовку.

8. Випікати за температури 180°С приблизно 35-40 хвилин, час від часу роблячи пробу «на суху паличку». Якщо зубочистка, встромлена у тісто, виходить сухою – кекс готовий.

Джерело



0 comments:

Дописати коментар