Привіт! Кому простенький десерт на 4 інгредієнти напередодні вихідних?
Зауважу, це не просто французька класика, це – рецепт мішленівського кухаря Реймонда Блан (пробачте любі французи, але передати звучання його імені Raymond (о – тут повинне бути протяжним), як і назальне «а» в прізвищі Blanc – українською мені важко.
Плюс, він робить все на старомодний манер власноруч вінчиком (перевага – мити доводиться значно менше) і все робиться надзвичайно швидко. Як на мене, ще один чудовий спосіб утилізації білків.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 100г чорного шоколаду (мінімум 60% какао)
- 5 білків
- ¼ ст.л. лимонного соку
- 40г цукру
Додатково: велика миска, вінчик
Підготовка: 10хв
Витримати: 2год
Приготування:
- Підготувати і відважити продукти.
- Розтопити шоколад на водяній бані (проконтролюйте, щоб миска з не торкалася поверхні води). Посуд для шоколаду повинен бути достатньо великим, щоб вмістити потім збиті білки.
- Збити білки із лимонним соком у великій чистій мисці до формування м'яких піків. Додати цукор і продовжити збивати до стійких піків. Піна стане білою і блискучою, а нитка, витягнута вінчиком залишиться стояти.
- Зняти розтоплений шоколад з вогню. Додати 1/3 білків до ще гарячого шоколаду і швидко збити вінчиком, щоб все добре поєдналося. Якщо змішувати занадто повільно, шоколад візьметься шматочками, як при попаданні води.
- Викласти у масу решту білків і обережно перемішати все спатулою до однорідного стану.
- Розкласти шоколадний мус в склянки і поставити в холодильник мінімум на 2 години.
P.S.Додавання 1 ч.л. лимонного соку допоможе стабілізувати білки, крім того, так вони зіб’ються швидше.
0 comments:
Дописати коментар