red velvet cake

Торт "Красный бархат" за рецептом відомої британської ведучої, кулінарки і екс-моделі Лорен Паскаль

широковідомий в Україні як «Красный бархат» за рецептом відомої британської ведучої, кулінарки і екс-моделі Лорен Паскаль (пам’ятаєте її програму «Baking Made Easy»).


Але спочатку дісклеймер. Перший. В «оригінальному» (хто зна який з них) американському рецепті, який, як стверджують, походить з вікторіанських часів використовуються: олія, сік червоного буряка для кольору і кисле молоко та оцет (щоб зробити колір какао червоним). Але сучасне какао не червоніє від оцту :), тому ці компоненти видалися мені скажемо так «не дуже релевантними».


Другий: Я не дуже люблю торти з важким масляним кремом і не пробувала його «живцем» у варіаціях українських кондитерів. Тому для свого варіанту вибрала заварний крем.


Так, мені самій дивно, що фото тортика з дня народження племінника спонукало до свого роду кулінарного подвигу - спекти те, чого ще вживу не пробував. Але, заради цікавості та на прохання родини таки ризикнула.


І, оскільки інтернет-штудії видали численну кількість варіантів різного ступеня червоності та різноманітності компонентів, я вирішила зупинитися на варіанті Лорен. Не шкодую. Нам сподобалося, тому і ділюся.


 Декілька слів про розміри. На пробу я взяла кількість продуктів для найменшої порції ⌀16см. І, оскільки додумалася взяти форму для бісквіта без дна, а до всього полінувалася вистелити дно папером для випічки, частина мого тіста розтеклася по листу. З усіма відповідними наслідками(читайте нижче).


ІНГРЕДІЄНТИ


 для форми ⌀15см:


  • 150г масла
  • 150г цукру
  • 125г борошна
  • 25г какао
  • 2 яйця
  • ½ пачечки ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 1½ ч.л. порошку для випічки
  • 1ч.л. харчового барвника (червоного кольору)

Для ванільного крему


  • 150г масла
  • 150г цукру
  • 125г борошна
  • 25г какао
  • 2 яйця
  • ½ пачечки ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 1½ ч.л. порошку для випічки
  • 1ч.л. харчового барвника (червоного кольору)

Підготовка: 40-60 хв

Приготування : 40-45хв

Температура: 180°С


ПРИГОТУВАННЯ:

1.Відміряти і відважити всі продукти для тіста. Просіяти в окремий посуд борошно, какао, порошок для випічки і сіль та добре перемішати. Змастити форму маслом і вистелити її дно папером для випічки.


  1. Розігріти духовку до 180°С.

  2. Збити масло із цукром до пишної маси, поступово вбити яйця (додайте їх по одному), ванільний цукор. Продовжити збивати доки суміш не стане легкою і світлою.

  3. Додати масляну масу до борошна, розмішати і збити декілька секунд міксером. Влити фарбник і перемішати.

  4. Вилити тісто у форму, розрівняти і випікати в духовці 40-45хв, доки при пробі на «суху паличку» зубочистка чи сірник встромлений в тісто не буде виходити сухим.

  5. Вийняти пиріг, залишити на 5 хвилин, після чого вийняти з форми і повністю охолодити.

  6. Холодний торт розрізати навпіл за допомогою нитки або довгого тонкого ножа.

Приготувати крем.

  1. Намочити желатин у холодній воді, а потім розтопити з 1-2 ст.л. молока.

  2. Відділити білки від жовтків. У достатньо великому посуді змішати борошно (30г) частину молока (100мл), та жовтки до однорідної суміші.

  3. Закип'ятити решту молока (125мл) з цукром, лимонною цедрою, сіллю.

  4. Влити кипляче молоко до яєчної суміші, розмішати, процідити через сито назад у каструлю і повернути суміш на вогонь. Постійно помішуючи, варити ще 1-2 хвилини до загустіння. В кінці додати ванільний цукор, розтоплений желатин, вершки, ром і збити все до пишної маси.

8. Змастити торт повністю охолодженим кремом. Насолоджуватися з кавою або чаєм.

P.S.

         оскільки я робила свій бісквіт у квадратній формі (пам’ятаємо, що частина тіста з неї втекла), то з отих подрібнених рештків нерівного бісквіту я зробила ще один шар. Як видно на фото, він у мене промащений шоколадним кремом. Просто треба було кудись подіти залишки шоколадної помадки.  

Крім того, тонка частина мого бісквіту вийшла настільки хрумкою, що я її подрібнила і присипала торт ще й зверху для досягнення того самого «бархатного» ефекту. 


0 comments:

Дописати коментар