Шоколадний мус (my ultimate recipe)

Найпростіший варіант французького десерту всього із двох інгредієнтів. За рецептом  з відомого кулінарного гіду «Gault Millau»
Привіт! Кому напередодні свят швиденький десерт? Так щоб хвилин за 10 скалатать?

Спішу поділитися. Нарешті знайшовся той самий «правильний» рецепт улюбленого французького  Mousse au Chocolat.

В моїх багаторічних спробах були варіанти: з какао, на білках,з білим шоколадом, але всі вони не витримували стандарту хатніх критиків. І от... всього 2 інгредієнти і ніяких яєць.


Знайшовся він, не повірите, на сайті відомого французського кулінарного гіду «Gault Millau» (Го-Мійо). Виявляється, навіть зіркові кухарі не бояться ділитися своїми рецептами і техніками. І, не завжди щоб зробити щось смачнюще треба уварювати соус 3 години. Тому без лишніх слів перейдемо до справи:


Інгредієнти на чотирьох:


  •  150 г чорного шоколаду (мін. 70 % Kaкao)
  • 300мл вершків для збивання (30-35%)
  • за бажанням 1 ч.л. ванільного екстракту

Підготовка: 10хв

Час очікування :6год


Приготування:


Відміряти і відважити всі продукти, поламати шоколад шматочками.


Налити в невелику каструлю 100мл вершків, додати шоколад і нагріти на невеликому вогні щоб шоколад повністю розчинився.


Охолодити, додати решту вершків і екстракт ванілі. Добре розмішати і поставити у холодильник мінімум на 6 годин або на ніч.


Вийняти з холодильника, збити міксером до утворення легкої, пухкої маси.Готово!

P.S. Якщо чорний шоколад на ваш смак занадто гіркий, додайте трохи цукру. Для ароматизації можна також використати ром або віскі (тоді його треба додавати разом з екстрактом ванілі).


0 comments:

Дописати коментар