Привіт, привіт! Почитала, що найближчим часом в наші краї загляне дощик, а значить і вечори стануть холодними. От і зробила зігріваючий супчик.
Він ідеально годиться, щоб "порятувати" запаси моркви, підняти настрій похмурого насупленого дня і зовсім несолодкий, як можна було б очікувати від моркви.
Картоплю найкраще брати висококрохмалисту (та що розварюється) або просто розвести половину ложки картопляного крохмалю у воді (молоці) і додати до супу в кінці. Насолоджуйтесь!
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4-6 порцій:
- 800мл курячого бульйону чи овочевого відвару
- 500г моркви
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 1ст.л. вершкового масла
- 2 ч.л. карі (порошок)
- 1-2 стебла лемонграс (факультативно)
- 100 мл вершків для збивання або не кислої сметани
- сіль, перець, лавровий лист
- олія для обжарювання
Для подачі йогурт або сметана, петрушка та порошок карі
- Вимити, почистити та нарізати всі овочі.
- Розігріти на сковороді або в металевій каструлі невелику кількість олії. Додати цибулю та порошок карі. Обсмажити на невеликому вогні 1-2хв.
- Викласти моркву. Готувати ще 5хв час від часу перемішуючи.
- Додати картоплю. Тушкувати разом з іншими овочами 5хв.
- Якщо овочі обсмажувались на сковороді — перекласти їх в каструлю для приготування.
- Влити бульйон (він повинен повністю вкривати овочі), покласти лавровий лист, лемонграс. Довести все до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 15-20хв або до повної готовності моркви.
- Витягти спеції і злити бульйон в окремий посуд.
- Перетерти овочі на пюре за допомогою блендера, додаючи невеликими порціями бульйон.
- Повернути суп на вогонь, влити вершки (сметану), добре перемішати; за необхідності розвести бульйоном чи водою. Посолити, поперчити і довести до кипіння.
Підготовка: 15-20хв
Приготування : 30хв
ПРИГОТУВАННЯ:
Подавати з порошком карі, свіжою петрушкою або з ложкою сметани чи йогурта.
0 comments:
Дописати коментар