Оранжевий суп з морквою і карі

Зігріваючий морквяний суп-пюре із пряним карі. Простий і швидкий рецепт.

Привіт, привіт! Почитала, що найближчим часом в наші краї загляне дощик, а значить і вечори стануть холодними. От і зробила зігріваючий супчик.


Він ідеально годиться, щоб "порятувати" запаси моркви, підняти настрій похмурого насупленого дня і зовсім несолодкий, як можна було б очікувати від моркви.

Картоплю найкраще брати висококрохмалисту (та що розварюється) або просто розвести половину ложки картопляного крохмалю у воді (молоці) і додати до супу в кінці. Насолоджуйтесь!


ІНГРЕДІЄНТИ


На 4-6 порцій:

  • 800мл курячого бульйону чи овочевого відвару
  • 500г моркви
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1ст.л. вершкового масла
  • 2 ч.л. карі (порошок)
  • 1-2 стебла лемонграс (факультативно)
  • 100 мл вершків для збивання або не кислої сметани
  • сіль, перець, лавровий лист
  • олія для обжарювання

Для подачі йогурт або сметана, петрушка та порошок карі

    Підготовка: 15-20хв

    Приготування : 30хв


    ПРИГОТУВАННЯ:

    1. Вимити, почистити та нарізати всі овочі.

    2. Розігріти на сковороді або в металевій каструлі невелику кількість олії. Додати цибулю та порошок карі. Обсмажити на невеликому вогні 1-2хв.

    3. Викласти моркву. Готувати ще 5хв час від часу перемішуючи.

    4. Додати картоплю. Тушкувати разом з іншими овочами 5хв.

    5. Якщо овочі обсмажувались на сковороді — перекласти їх в каструлю для приготування.

    6. Влити бульйон (він повинен повністю вкривати овочі), покласти лавровий лист, лемонграс. Довести все до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 15-20хв або до повної готовності моркви.

    7. Витягти спеції і злити бульйон в окремий посуд.

    8. Перетерти овочі на пюре за допомогою блендера, додаючи невеликими порціями бульйон.

    9. Повернути суп на вогонь, влити вершки (сметану), добре перемішати; за необхідності розвести бульйоном чи водою. Посолити, поперчити і довести до кипіння.

    Подавати з порошком карі, свіжою петрушкою або з ложкою сметани чи йогурта.


0 comments:

Дописати коментар