Привіт, сьогодні пропоную «поженити» звичайнісіньку картоплю з французькими хрусткими корзинками - croustade.
Складного у рецепті (його так і назвати важко) — відмити форму для кексів-мафінів, але саме завдяки ній банальна страва отримує свій шарм. Без лишніх слів прошу до рецепту:
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 1 кг крохмалистої картоплі (така, що розварюється)
- 50г розтопленого вершкового масла
- 20-30г рослинної олії
- 1 ч.л. солі
- 2 ст.л. тим’яну
- тертий мускат
- перець
Підготовка: 20хв
Приготування:30-40хв
Приготування:
1. Розігріти духовку до 160°С.
2. Почистити картоплю, нарізати її тонкими шайбочками (приблизно 5мм).
3. Змішати картоплю з розтопленим маслом, посолити, поперчити, додати дрібку тертого мускатного горіха і 1 ст.л. дрібно нарізаного тим’яну.
4. Розкласти картоплю у форми і розгорнути на подобу квітки. Полити залишками масла.
5. Запікати 40 хв за температури 160°С. Перед подачею посипати рештою тим’яну.
Смачного!
0 comments:
Дописати коментар