Картопляні крустади

Рецепт картоплі із приправами на французький лад  запечена у формах для мафінів. Смачно, просто і по-святковому. Просто викласти картоплю у формочки для кексів.

Привіт, сьогодні пропоную «поженити» звичайнісіньку картоплю з французькими хрусткими корзинками - croustade.


Складного у рецепті (його так і назвати важко) — відмити форму для кексів-мафінів, але саме завдяки ній банальна страва отримує свій шарм. Без лишніх слів прошу до рецепту:


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:


  • 1 кг крохмалистої картоплі (така, що розварюється)
  • 50г розтопленого вершкового масла
  • 20-30г рослинної олії
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. тим’яну
  • тертий мускат
  • перець

Підготовка: 20хв

Приготування:30-40хв


Приготування:

1. Розігріти духовку до 160°С.


2. Почистити картоплю, нарізати її тонкими шайбочками (приблизно 5мм).


3. Змішати картоплю з розтопленим маслом, посолити, поперчити, додати дрібку тертого мускатного горіха і 1 ст.л. дрібно нарізаного тим’яну.


4. Розкласти картоплю у форми і розгорнути на подобу квітки. Полити залишками масла.


5. Запікати 40 хв за температури 160°С. Перед подачею посипати рештою тим’яну.


Смачного!


0 comments:

Дописати коментар