Пиріг із замороженою вишнею


Навіть зимою можна зробити фруктовий пиріг із білково-вишневою начинкою. Треба тільки трохи часу, ну і від мами заморожені вишні привезти.

Привіт. Цього тижня вирішила утилізувати «стратегічні запаси» заморожених фруктів, а то вже скоро новий врожай, а у мене з минулого сезону декілька пакетів із вишнями-черешнями залишилося.

Та й треба було кудись «пристроїти» білки, а то все скніли в холодильнику без діла. Вирішила «поженити» сімейний пиріг з порічками із рецептом з книжки.


Вийшло дуже смачно. Начинка з самими білками сподобалася мені набагато більше ніж класична версія. І вишня з корицею надзвичайно гармонійні партнери. Однозначно в записну книжку для фруктового сезону.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для основи ⌀26см:


  • 225 мл борошна
  • 100 мл вершків або сметани
  • 75 г вершкового масла або маргарину
  • 3ст.л.цукру
  • 1 ст.л. натертої лимонної цедри або
  • ½ пакетика ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

для начинки:

  • 500-700г вишні
  • 250г цукру
  • 150 г дрібно натертих горіхів
  • 4 білки
  • 25г крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці

Додатково: манна крупа або панірувальні сухарі для посипки, 1 ст.л. вершкового масла

Підготовка: 35-40хв

Приготування: 50-60хв

Температура: 180-150°С


Приготування:


1.Відміряти і відважити всі продукти. Змастити форму для випічки маслом або маргарином і присипати борошном.


2.Замісити пісочне тісто для основи. Змішати: борошно, порошок для випічки, цукор, ванільний цукор, цедру та сіль. Додати маргарин (масло) перетерти масу між кінчиками пальців до утворення крупки. Влити сметану (вершки), перемішати з масою і швидко замісити тісто. Сформувати кулю, загорнути тісто у вологий кухонний рушник або харчову плівку і покласти в холодильнику мінімум 30 хвилин.


3.Підготувати начинку. Висипати заморожені вишні у глибоку сковороду, поставити на невеликий вогонь і витримати доки ягоди не пустять сік 5-7хв. Відкинути на друшляк.


4.Розігріти духовку до 200°С.


5.3мішати в окремому посуді мелені горіхи, крохмаль, корицю, ванільний цукор.


6.Збити білки з дрібкою солі до м'яких піків (холодний білок збиватиметься краще). Додати по ложці цукор і збити до стійких піків. Маса стане білосніжною, блискучою і триматиме форму, якщо вийняти вінчика.


7.Викласти половину тіста у форму для випічки і сформувати дно. З решти тіста сформувати бортики. Змастити основу розтопленим вершковим маслом. Посипати манною крупою або панірувальними сухарями.


8.Змішати вишні (лише ягоди) з горіховою масою. У три прийоми додати до них збитий білок. Обережно перемішати після кожного разу.

9.Вилити начинку на основу. Розрівняти.


10.Випікати на середньому рівні духовки. Перші 20 хвилин за температури 180°С, потім знизити до 160-150°С і випікати ще 35-40 хвилин.


11.Готовий пиріг залишити до повного охолодження у духовці. Після цього його можна виймати з форми і подавати.


Вдалої випічки!


 


0 comments:

Дописати коментар