Спаржа «Tonnato»

Рецепт обсмаженої на сковороді спаржі-аспарагуса в соусі із домашнього майонезу та консервованого тунця

Привіт! Сьогодні пост для любителів спаржі. Пам'ятаєте якось рецепт італійського ростбіфа під соусом з тунцем «Vitello tonnato» нахвалювала? Я тут випадково в одному блозі на його вегетаріанську версію натикнулася. Із спаржею.


Ок, для українця, з нашим холодним кліматом і цінами на цю «траву», спаржа однозначно не наїдок, але для романтичної вечері удвох з легким білим вином, теплого весняного вечора так щоб здивувати «їжею, як в ресторані»... однозначно – «Так». Особливо, якщо оцінити загальні витрати часу і елегантність страви. На сьогодні мій особистий рецепт-фаворит для приготування спаржі.


ІНГРЕДІЄНТИ

На двох:


  • 1 кг зеленої спаржі
  • 1 банка тунця в олії або власному соку (консерва)
  • 4-5 ст.л. майонезу (магазинного або зробленого власноруч)
  • або 100-150г білого йогурту
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • сіль, перець
  • салат «Рукола» для подачі (факультативно»)

Приготування:

1. Вимити і обсушити овочі і салат. Обірвати листочки руколи (видалити стебло). Обламати нижню третину спаржі (для зеленої кінці чистити не треба).


2. Приготувати соус. Скласти в стакан для міксера майонез (йогурт), лимонний сік, консервований тунець (включно з рідиною) і змішати погружним блендером до стану крему. Посолити, поперчити.


3. Приготувати спаржу. ЇЇ можна відварити в підсоленій воді (5хв), на пару (3-5хв) або обсмажити з вершковим маслом на сковороді (приблизно 10хв).


4. Викласти спаржу на тарілку для подачі. Полити соусом і викласти листочки руколи.


За бажання можна приготувати тонкі млинці-налисники. Як тут. Для цього змішати:


100г борошна, 100г молока, 1 яйце, 1 ст.л. олії, дрібку солі до однорідної маси. Залишити «відпочити» на 5 хв. Розвести до потрібної консистенції, додавши невелику кількість мінеральної води (з бульбашками).


Гарного дня і вдалих спроб!


0 comments:

Дописати коментар