Дві квасолі в один салат

Рецепт простого зимового салату з 4-х інгредієнтів: відвареної  замороженої спаржевої і консервованої квасолі, картоплі та цибулі з олійною запракою від cia0bella

Привіт! Подивилася прогноз погоди до кінця тижня, і зрозуміла, що мій начебто «зимовий» варіант якраз по погоді буде.


Вже й не згадаю, де й коли я наштовхнулася на рецепт салату з квасолею. Мабуть, й саму ідею тодішнього оригінального рецепту не віднайду. Але однозначно вдалий варіант для легкої вечері або як гарнір.


ІНГРЕДІЄНТИ

на чотирьох


  • 500г спаржевої квасолі (свіжої або замороженої)
  • 150г відвареного або консервованого насіння квасолі
  • 1 цибулина
  • 3-4 варених картоплини
  • 2-3 гілочки естрагону
  • 1-2 ст. л. яблучного або бальзамічного (білого) оцту (6%)
  • 2-3 ст.л. оливкової олії

Додатково: велика миска, кубики льоду


Приготування:

1. Підготувати овочі. Окремо відварити картоплю (не чистити) та насіння квасолі до повної готовності. Злити воду.


2. Відварити боби (стручки) спаржевої квасолі у злегка підсоленій воді 10хв. Відкинути на сито і одразу перекласти у миску з холодною водою і кубиками льоду. Таким чином вони збережуть свій зелений колір. Відрізати хвостики і нарізати невеликими шматочками (3-4см).


3. Порізати цибулю, викласти в салатник і полити оцтом.


4. Почистити картоплю, нарізати невеликими шматочками (так, щоб її було зручно їсти). Перекласти в салатник.Туди ж викласти обидва види квасолі.


5. Обірвати листочки естрагону, подрібнити, посипати салат. Посолити, поперчити зверху полити олією, перемішати і подавати.

P.S.

салат можна подавати як теплим, так і холодним. Смакує однаково добре в обох варіантах.


0 comments:

Дописати коментар