Привіт! Подивилася прогноз погоди до кінця тижня, і зрозуміла, що мій начебто «зимовий» варіант якраз по погоді буде.
Вже й не згадаю, де й коли я наштовхнулася на рецепт салату з квасолею. Мабуть, й саму ідею тодішнього оригінального рецепту не віднайду. Але однозначно вдалий варіант для легкої вечері або як гарнір.
ІНГРЕДІЄНТИ
на чотирьох
- 500г спаржевої квасолі (свіжої або замороженої)
- 150г відвареного або консервованого насіння квасолі
- 1 цибулина
- 3-4 варених картоплини
- 2-3 гілочки естрагону
- 1-2 ст. л. яблучного або бальзамічного (білого) оцту (6%)
- 2-3 ст.л. оливкової олії
Додатково: велика миска, кубики льоду
Приготування:
1. Підготувати овочі. Окремо відварити картоплю (не чистити) та насіння квасолі до повної готовності. Злити воду.
2. Відварити боби (стручки) спаржевої квасолі у злегка підсоленій воді 10хв. Відкинути на сито і одразу перекласти у миску з холодною водою і кубиками льоду. Таким чином вони збережуть свій зелений колір. Відрізати хвостики і нарізати невеликими шматочками (3-4см).
3. Порізати цибулю, викласти в салатник і полити оцтом.
4. Почистити картоплю, нарізати невеликими шматочками (так, щоб її було зручно їсти). Перекласти в салатник.Туди ж викласти обидва види квасолі.
5. Обірвати листочки естрагону, подрібнити, посипати салат. Посолити, поперчити зверху полити олією, перемішати і подавати.
P.S.салат можна подавати як теплим, так і холодним. Смакує однаково добре в обох варіантах.
0 comments:
Дописати коментар