Привіт! Ну що, можемо сподіватися що літо таки настало і можна остаточно
ліквідувати зимові запаси?
Люблю дні вдалих імпровізацій. Сьогодні
один із них. Треба було мені «підчистити» запаси фруктів у морозильнику і
придумати застосування замороженій малині. З іншого боку, і щось до кави зробити
не завадило б.
Найшвидший і найпростіший
з моїх пирогів ось цей – яблучний. Я трохи змінила його рецепт і Voilà – новий пиріг готовий. Думаю, замість замороженою
малини можна взяти вишню, або навіть і свіжу полуницю.
На форму ⌀24см
25г картопляного або кукурудзяного крохмалю
15г какао-порошку
125г цукру
100г йогурту
150г замороженої малини
1 ст.л. крохмалю
60г вершкового масла
1 яйце
1 жовток
½ пакетика порошку для випічки
1 ч.л. ванільного цукру
дрібка солі
Всі продукти кімнатної температури
Додатково: масло для змащування форми, панірувальні сухарі
1. Змастити форму для випічки вершковим маслом, присипати панірувальними
сухарями, манною крупою або борошном. Розігріти духовку до 180°С.
2. Просіяти у велику миску: борошно, порошок для випічки, крохмаль,
порошок какао, ванільний цукор, сіль і добре перемішати.
3. В окремому посуді збити вершкове масло з цукром до пишної маси, додати
по одному яйце та жовток і продовжити збивати до побіління.
4. Додати масляну масу до борошна і обережно змішати. Влити йогурт і
перемішати тісто ще раз.
5. В окремому посуді змішати заморожену малину і 1ст.л. крохмалю.
6. Рівномірно розподілити тісто по формі, зверху викласти малину.
Випікати в нижній третині духовки 30-35хв. Перші 10 хв за температури 180°С,
потім зменшити до 150-160°С і пекти до готовності час від часу роблячі пробу
«на суху паличку». Якщо шпажка або зубочистка, встромлена в пиріг виходить
сухою — пиріг готовий.
0 comments:
Дописати коментар