Шоколадний пиріг з малиною


малиновий пиріг на шоколадному тісті
Привіт! Ну що, можемо сподіватися що літо таки настало і можна остаточно ліквідувати зимові запаси?

 Люблю дні вдалих імпровізацій. Сьогодні один із них. Треба було мені «підчистити» запаси фруктів у морозильнику і придумати застосування замороженій малині. З іншого боку, і щось до кави зробити не завадило б.

Найшвидший і найпростіший з моїх пирогів ось цей – яблучний. Я трохи змінила його рецепт і Voilà – новий пиріг готовий. Думаю, замість замороженою малини можна взяти вишню, або навіть і свіжу полуницю.

На форму ⌀24см

 100г борошна
25г картопляного або кукурудзяного крохмалю
15г какао-порошку
125г цукру
100г йогурту
150г замороженої малини
1 ст.л. крохмалю
60г вершкового масла
1 яйце
1 жовток
½ пакетика порошку для випічки
1 ч.л. ванільного цукру
дрібка солі

Всі продукти кімнатної температури

Додатково: масло для змащування форми, панірувальні сухарі


1. Змастити форму для випічки вершковим маслом, присипати панірувальними сухарями, манною крупою або борошном. Розігріти духовку до 180°С.

2. Просіяти у велику миску: борошно, порошок для випічки, крохмаль, порошок какао, ванільний цукор, сіль і добре перемішати.

3. В окремому посуді збити вершкове масло з цукром до пишної маси, додати по одному яйце та жовток і продовжити збивати до побіління.

4. Додати масляну масу до борошна і обережно змішати. Влити йогурт і перемішати тісто ще раз.

5. В окремому посуді змішати заморожену малину і 1ст.л. крохмалю.

6. Рівномірно розподілити тісто по формі, зверху викласти малину. Випікати в нижній третині духовки 30-35хв. Перші 10 хв за температури 180°С, потім зменшити до 150-160°С і пекти до готовності час від часу роблячі пробу «на суху паличку». Якщо шпажка або зубочистка, встромлена в пиріг виходить сухою — пиріг готовий.



0 comments:

Дописати коментар