Привіт. Мій сьогоднішній салат, насправді спочатку був гарніром. Я його готувала взимку до качки. Але хто сказав, що ми не можемо перетворити його в окрему страву?
ІНГРЕДІЄНТИ:
На двох:
- 250г сочевиці (коричневої або чорної)
- 600мл овочевого відвару або води і ½ бульйонного кубика
- 1-2 зелених цибулини або 1 салатна
- 1стебло селери
- 1/2 пучка петрушки
- 1 морквина
- 6 ст.л. соняшникової олії
- 4 ст.л. винного або яблучного оцту
- cіль, перець
- 1 лавровий лист
- 1-2 рожевих грейпфрута
Підготовка: 20хв
Приготування: 20хв
Приготування:
1. Довести овочевий відвар до кипіння або розвести половину бульйонного кубика у воді.Всипати сочевицю в каструлю, додати половину стебла селери, лавровий лист, залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім поставити на вогонь і зварити до готовності. Залежно від сорту це триватиме 5-10 хв. Злити відвар в окремий посуд, і остудити сочевицю.
2. Нарізати молоду цибулю і моркву кружечками, а решту селери маленькими кубиками.
3. Змішати соняшникову олію, оцет і 5ст.л. рідини у якій варилася сочевиця в окремому посуді.
4. Зрізати шкірку (включно з білою частиною) з грейпфрута, вирізати сегменти і порізати невеликими шматочками. Сік, що виділився додати до заправки.
5. Викласти в салатник: сочевицю, моркву, цибулю, селеру і грейпфрут. Посолити, поперчити, заправити соусом і перемішати.
0 comments:
Дописати коментар