Салат із сочевиці з грейпфрутом

зимовий салат із сочевицею, овочами і фруктами

Привіт. Мій сьогоднішній салат, насправді спочатку був гарніром. Я його готувала взимку до качки. Але хто сказав, що ми не можемо перетворити його в окрему страву?



ІНГРЕДІЄНТИ:

На двох:

  • 250г сочевиці (коричневої або чорної)
  • 600мл овочевого відвару або води і ½ бульйонного кубика
  • 1-2 зелених цибулини або 1 салатна
  • 1стебло селери
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1 морквина
  • 6 ст.л. соняшникової олії
  • 4 ст.л. винного або яблучного оцту
  • cіль, перець
  • 1 лавровий лист
  • 1-2 рожевих грейпфрута

Підготовка: 20хв

Приготування: 20хв


Приготування:

1. Довести овочевий відвар до кипіння або розвести половину бульйонного кубика у воді.Всипати сочевицю в каструлю, додати половину стебла селери, лавровий лист, залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім поставити на вогонь і зварити до готовності. Залежно від сорту це триватиме 5-10 хв. Злити відвар в окремий посуд, і остудити сочевицю.


2. Нарізати молоду цибулю і моркву кружечками, а решту селери маленькими кубиками.


3. Змішати соняшникову олію, оцет і 5ст.л. рідини у якій варилася сочевиця в окремому посуді.


4. Зрізати шкірку (включно з білою частиною) з грейпфрута, вирізати сегменти і порізати невеликими шматочками. Сік, що виділився додати до заправки.


5. Викласти в салатник: сочевицю, моркву, цибулю, селеру і грейпфрут. Посолити, поперчити, заправити соусом і перемішати.


0 comments:

Дописати коментар