Картопляна гора на шпинатному лузі


картопля Із шпинатом і випускним яйцем


Привіт! А пам’ятаєте мультик про морячка Попая, який їв шпинат, щоб стати сильнішим? Так от, і я сьогодні про нього. Ні, не про моряка, а про зелене листя.

Не знаю скільки дітей полюбили завдяки цьому овочі, але я особисто довгий час вживала листя шпинату лише в салат. І лише завдяки італійським равіолі полюбила його по-справжньому.
Рецепт, яким хочу поділитися не відноситься до високої кухні. Це щось для лінивого дня. Коли треба швидко і без стресу.

На двох:

400г картоплі
400г свіжого шпинату
1-2 ст.л. олії (вершкового масла)
2-4 ст.л. вершків (жирної сметани)
100мл молока
2-4 ст.л. вершкового масла

Підготовка:15хв
Приготування: 30 хв


Приготування:

1. Вимити картоплю, відварити (в лушпинні) 20-25хв до готовності.

2. Добре промити шпинат, відірвати черешки, дрібно порізати.

3. Розігріти олію на сковороді, викласти шпинат і, постійно помішуючи, витримати його на середньому вогні доки маса не опаде. Влити вершки або сметану і 1 ст.л. вершкового масла і готувати ще 3 хв.

4. Підігріти молоко (воно повинно бути гарячим). Почистити і потовкти картоплю. Змішати її з молоком і вершковим маслом.

5.Розподілити шпинат по тарілкам і розмастити ложкою щоб утворилася основа-«лужок», зверху викласти гіркою картопляне пюре.
За бажанням можна посмажити окате яйце.


0 comments:

Дописати коментар