Лимонна курочка

Рецепт курки в соусі з меду, лайму і тим'яну. Завдяки лимону (лайму) хто що знайде, з’являється приємна свіжа нота, яку посилюють естрагон і чебрець, а мед і оливкова олія понижають кислотність і поєднують все в елегантний соус.

Привіт, привіт! Як ваше літо? Як боротьба із спекою? Я тут з новим рецептиком. Дуже просто, майже дієтично, а головне просто розрив смакового шаблону.

Ніколи не думала, що лимон можна якимось боком притулити до курятини. Для мене біле м’ясо це скоріше солодкі соуси і фруктові смаки, а тут одразу і цитрусово і наче кисло від лимона повинно бути...


Насправді все не так. Завдяки лимону (лайму) хто що знайде, з’являється приємна свіжа нота, яку посилюють естрагон і чебрець, а мед і оливкова олія понижають кислотність і поєднують все в елегантний соус.


Інгредієнти на двох:

  • 2 курячих грудки по 250г
  • 1 лайм (сік і цедра)
  • 1 ст.л. меду
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. свіжого чебрецю
  • гілочка естрагону
  • 1 зубчик часнику (факультативно)
  • cіль, перець

Підготовка: 10 хв

Приготування: 10хв


Приготування:

1. За 30 хвилин до приготування вийняти м'ясо з холодильника. Розрізати кожну грудку навпіл, обсушити паперовим рушником.


2. Приготувати соус. Змішати в невеликій мисці: оливкову олію, дрібно посічений чебрець, естрагон, мед, цедру і сік лайма, дрібно посічений часник.


3. Розігріти сковороду з товстим дном на сильному вогні. Полити курячі грудки олією, викласти на сковороду і обсмажити кожну з обох сторін по одній хвилині. Влити соус, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати м'ясо 5-7 хвилин час від часу поливаючи його соусом. Зробити пробу на готовність, якщо з проколотого шматка виходить прозорий сік – можна подавати. Найкращий гарнір – картопляне пюре, овочі або салат.



0 comments:

Дописати коментар