Сирник із смородиною

Сирник без випічки із свіжою смородиною

Привіт, привіт! Кому пирога без випічки?

О, якби ви знали, як давно я хотіла зробити сирники (ті, що смажаться на сковороді) із смородиною. Вони мучили мене ще з часів маркетингового минулого, коли ми розробляли заморожені продукти для однією марки морозива.

Але, як правило, зимою коли я снідаю сирниками, важко знайти свіжу смородину, а влітку я люблю їсти її просто так. Навіть на балконі собі кущика завела.

Тому цього року вирішила вбити одразу двох зайців – напекла собі тих сирників, і зробила пирога-сирника із смородиною. Головна перевага цього рецепта – стабільно прохолодна кухня, не треба вмикати духовку і мліти доки воно спечеться. Ідеальний варіант для спекотного літнього дня.

На форму ⌀24см

500г смородини
500г домашнього сиру (сиркової маси)
100г вершків для збивання
100г білого шоколаду
4 листи (1ст.л.) желатину
300г печива
50г розтопленого вершкового масла
1 ч.л. ванільного цукру

Додатково: роз’ємна форма ⌀24см

1. Вимити і обсушити смородину, обірвати ягоди.

2. Застелити форму харчовою плівкою або вирізати з паперу для випічки круг ⌀24см і покласти на її дно.

3. Подрібнити печиво за допомогою блендера на крихти або викласти у пакет для заморозки і побити качалкою.

4. Висипати крихти у форму і розподілити рівномірно по дну. Полити розтопленим вершковим маслом і приплюснути руками.

5. Вилити вершки у невелику каструлю, довести до кипіння. Зняти з вогню і додати поламаний на шматочки білий шоколад. Добре розмішати щоб він повністю розчинився.

6. Замочити листи желатину у воді на декілька хвилин (вони повинні розм’якнути), віджати, додати до гарячих вершків і добре розмішати (до повного розчинення грудочок). Злегка охолодити.
7. Змішати сиркову та вершкову масу, додати ванільний цукор і добре все розмішати. Вилити в форму і рівномірно розподілити. Зверху розкласти ягоди смородини. Частину з них трохи притопити ложкою.

Якщо для пирога використовується добре відчавлений домашній сир, до нього треба додати декілька ложок сметани або йогурту, щоб він набув консистенції сиркової маси.

Витримати у холодильнику мінімум 2 години. Перед подачею вийняти з форми, зняти харчову плівку і перекласти на тарілку.

Якщо пиріг робився без плівки треба провести змоченим у воді тонким, довгим ножем між краєм форми і пирогом. Зняти форму, а потім ще раз провести ножем між паперовим дном і пирогом безпосередньо.




0 comments:

Дописати коментар