Привіт, привіт! Кому пирога без випічки?
О, якби ви знали, як давно я хотіла зробити сирники (ті, що смажаться на
сковороді) із смородиною. Вони мучили мене ще з часів маркетингового минулого,
коли ми розробляли заморожені продукти для однією марки морозива.
Але, як правило, зимою коли я снідаю сирниками, важко знайти свіжу
смородину, а влітку я люблю їсти її просто так. Навіть на балконі собі кущика
завела.
Тому цього року вирішила вбити одразу двох зайців – напекла собі тих сирників,
і зробила пирога-сирника із смородиною. Головна перевага цього рецепта – стабільно
прохолодна кухня, не треба вмикати духовку і мліти доки воно спечеться.
Ідеальний варіант для спекотного літнього дня.
На форму ⌀24см
500г смородини
500г домашнього сиру (сиркової маси)
100г вершків для збивання
100г білого шоколаду
4 листи (1ст.л.) желатину
300г печива
50г розтопленого вершкового масла
1 ч.л. ванільного цукру
Додатково: роз’ємна форма ⌀24см
1. Вимити і обсушити смородину, обірвати ягоди.
2. Застелити форму харчовою плівкою або вирізати з паперу для випічки круг ⌀24см і покласти на її дно.
3. Подрібнити печиво за допомогою блендера на крихти або викласти у
пакет для заморозки і побити качалкою.
4. Висипати крихти у форму і розподілити рівномірно по дну. Полити
розтопленим вершковим маслом і приплюснути руками.
5. Вилити вершки у невелику каструлю, довести до кипіння. Зняти з вогню і
додати поламаний на шматочки білий шоколад. Добре розмішати щоб він повністю
розчинився.
6. Замочити листи желатину у воді на декілька хвилин (вони повинні
розм’якнути), віджати, додати до гарячих вершків і добре розмішати (до повного
розчинення грудочок). Злегка охолодити.
7. Змішати сиркову та вершкову масу, додати ванільний цукор і добре все розмішати. Вилити в
форму і рівномірно розподілити. Зверху розкласти ягоди смородини. Частину з них
трохи притопити ложкою.
Якщо для пирога використовується добре відчавлений домашній сир, до нього треба додати декілька
ложок сметани або йогурту, щоб він набув консистенції сиркової маси.
Витримати у холодильнику мінімум 2 години. Перед подачею вийняти з
форми, зняти харчову плівку і перекласти на тарілку.
Якщо пиріг робився без плівки треба провести змоченим у воді тонким,
довгим ножем між краєм форми і пирогом. Зняти форму, а потім ще раз провести
ножем між паперовим дном і пирогом безпосередньо.
0 comments:
Дописати коментар