Привіт! Сьогодні буде банально паста (макарони, спагеті, лінгвіні etc.) з
консервованим тунцем і томатним соусом. Те – що італійці (Ха! Питання чи то
взагалі їх винахід?) гордо називають «Pasta al Tonno».
Але спочатку лірика. Здається мені, що діти з якоїсь тільки богом
зрозумілої причини вибирають один продукт і їдять лише його. А у батьків тим
часом трохи їде дах. Наприклад, один з
моїх племінників їв лише хліб (до трьох років), у подруги малеча — лише
макарони, а одні знайомі і зовсім немалі діти — смажений фарш і Pasta ragu, вона ж Bolognese. Скільки раз
на тиждень ви можете таке їсти?
Тому нашою альтернативою для дорослих нас став оцей варіант.
На двох:
200г сухої пасти на ваш вибір
Для соусу:
500г помідорів
або 500 мл помідорів у власному соку
1 баночка консервованого тунця (140г)
1-2 стебла селери
1-2 ст.л. олії
½ пучка петрушки
1 зубчик часнику
1 ст.л. цукру
1 ст.л. подрібненого орегано (сухого або свіжого)
по 4-5 листочків базиліку і м’яти (факультативно)
лавровий лист, перець
1. Вимити і обсушити овочі та зелень. Почистити часник, нарізати селеру кубиками
або смужками (поперек стебла).
2. Закип'ятити воду, опустити помідори в окріп, залишити на 5 хв.
Зробити на кожному хрестоподібний надріз і зняти шкірку. Нарізати шматочками
довільної форми.
3. Розігріти олію на достатньо великій сковороді. Спочатку обсмажити
(2-3хв) цілі зубчики часнику; додати по черзі і злегка обсмажити селеру і
помідори (або консервовані томати), орегано, лавровий лист, цукор і тушкувати
на середньому вогні 10-15хв. В самому кінці додати дрібнонарізану петрушку.
4. Тим часом відварити пасту у великій кількості підсоленої води (з
розрахунку 1л на 100г сухої ваги) до готовності.
5. Розкласти готову пасту в тарілки і полити соусом, зверху викласти
шматочки тунця, посипати листочками базиліку і м’яти, поперчити і одразу
подавати.
Інший варіант пасти з тунцем тут.
0 comments:
Дописати коментар