Spaghetti al Tonno


Спагеті з консервованим тунцем

Привіт! Сьогодні буде банально паста (макарони, спагеті, лінгвіні etc.) з консервованим тунцем і томатним соусом. Те – що італійці (Ха! Питання чи то взагалі їх винахід?) гордо називають «Pasta al Tonno».

Але спочатку лірика. Здається мені, що діти з якоїсь тільки богом зрозумілої причини вибирають один продукт і їдять лише його. А у батьків тим часом трохи їде дах.  Наприклад, один з моїх племінників їв лише хліб (до трьох років), у подруги малеча — лише макарони, а одні знайомі і зовсім немалі діти — смажений фарш і Pasta ragu, вона ж Bolognese. Скільки раз на тиждень ви можете таке їсти?

Тому нашою альтернативою для дорослих нас став оцей варіант.

На двох:

200г сухої пасти на ваш вибір

Для соусу:

500г помідорів
або 500 мл помідорів у власному соку
1 баночка консервованого тунця (140г)
1-2 стебла селери
1-2 ст.л. олії
½ пучка петрушки
1 зубчик часнику
1 ст.л. цукру
1 ст.л. подрібненого орегано (сухого або свіжого)
по 4-5 листочків базиліку і м’яти (факультативно)
лавровий лист, перець

1. Вимити і обсушити овочі та зелень. Почистити часник, нарізати селеру кубиками або смужками (поперек стебла).

2. Закип'ятити воду, опустити помідори в окріп, залишити на 5 хв. Зробити на кожному хрестоподібний надріз і зняти шкірку. Нарізати шматочками довільної форми.

3. Розігріти олію на достатньо великій сковороді. Спочатку обсмажити (2-3хв) цілі зубчики часнику; додати по черзі і злегка обсмажити селеру і помідори (або консервовані томати), орегано, лавровий лист, цукор і тушкувати на середньому вогні 10-15хв. В самому кінці додати дрібнонарізану петрушку.

4. Тим часом відварити пасту у великій кількості підсоленої води (з розрахунку 1л на 100г сухої ваги) до готовності.

5. Розкласти готову пасту в тарілки і полити соусом, зверху викласти шматочки тунця, посипати листочками базиліку і м’яти, поперчити і одразу подавати.

Інший варіант пасти з тунцем тут.

0 comments:

Дописати коментар