Кекс -цукіні


закусочний пиріг із цукіні

Привіт. Як ви снідаєте влітку? У мене останнім часом чашка кави і щось невеличке до неї. Хотілося б сказати круасан, але таке буває тільки іноді і тільки на вихідних. Бо французька талія і круасан поєднуються  якось не дуже ;).

Тут на днях перебіг мені дорогу один незвичний рецепт – закусочного кекса. На перший погляд виглядає трохи дивно, але як на мене, ідеальний варіант закуски або, можливо, сніданку спекотного літнього дня коли не хочеться готувати.

На форму 1л

300г борошна
300г кабачків-цукіні
150г сиру брі
3 яйця
100-150 мл молока
5 ст.л. ложок оливкової олії
1 цибулина (середнього розміру)
1 пакуночок порошку для випічки
1ч.л. солі
½ ч.л. орегано (материнки) або суміші італійських трав
мелений перець

Підготовка: 10 хв
Приготування: 5-10хв

1. Відміряти і відважити всі продукти. Вимити кабачки, почистити і дрібно порізати цибулю. Змастити форму для випічки олією і присипати борошном.

2. Розігріти духовку до 180°С.

3. Змішати сухі інгредієнти. У велику миску просіяти борошно, порошок для випічки, додати приправи, сіль та перець.

4. Нарізати кабачки і сир невеликими шматочками (2-3 см завбільшки), додати до борошна і обережно перемішати.

5. Невеликими порціями влити молоко, додати олію і за допомогою дерев’яної ложки змішати достаньо густе тісто

6. Викласти тісто у форму для випічки, розрівняти.

7. Випікати за температури 180°С 40-50 хв. Готовність перевірити на «суху паличку» (зубочистка чи сірник, встромлений у кекс, повинен залишитись сухим). Охолодити у формі.

Такий кекс добре зберігається у холодильнику 2-3 дні і переносить заморожування.


0 comments:

Дописати коментар