Вишневий пиріг із заливкою

Шоколадний пиріг з вишнями і сирною заливкою

Привіт! Кому соковитого пирога з вишнями поки ще сезон не закінчився? А то якось з написанням рецептів у мене виходить не так швидко, як з їх тестуванням. 

У цьому рецепті мене приємно вразила легкість приготування основи - просто перетерла компоненти в штрейзель і готово.  Ну і взагалі, вишні, шоколад і сир, що може бути краще?

Інгредієнти на форму 26см

500г вишень

Для тіста

310г борошна
200г масла або маргарину (з холодильника)
150г цукру
1ст.л. ванільного цукру
25г какао-порошку
½ ч.л. солі

Заливка:

500г домашнього сиру
150г цукру
50г вершкового масла (кімнатної температури)
35г крохмалю
3 яйця
1 пакуночок ванільного цукру

Приготування:


1.Відміряти і відважити всі інгредієнти. Вимити і обсушити вишні. Застелити форму для випічки пергаментним папером.

2. Приготувати штрейзель. Просіяти борошно і какао у велику миску, додати ванільний цукор, сіль, маргарин і перетерти масу руками до утворення крихт.  



3. Викласти 2/3 маси у форму, рівномірно розподілити і притиснути до дна руками. Поставити у холодильник. Решту штрейзеля зберегти.



4. Розігріти духовку до 180°С.

5. Відділити білки від жовтків. Збити білки до пишної маси, всипати невеликими порціями 2ст.л. цукру і довести до стійких піків.

6. Змішати решту цукру з вершковим маслом та жовтками і збити до світлої маси. Вилити до сиру, додати крохмаль і знову змішати міксером . Невеликими порціями ввести збиті білки і обережно розмішати до однорідної маси.

7. Вилити  сиркову масу на тісто, зверху викласти вишні.

8. Додати до решти штрейзеля 1-2 ст.л. молока, сформувати грудочки тіста і розподілити їх зверху пирога.


9. Перші 15 хв випікати за температури 180°С у режимі «Нагрів знизу», потім зменшити температуру до 160°С і випікати ще 30-35хв («Нагрів зверху і знизу»).

Вийняти з духовки; перші 10 хв залишити у формі, потім зняти верхнє кільце і повністю остудити.


* для сухого (сильно відчавленого сиру потрібно додати декілька ложок сметани або молока)


0 comments:

Дописати коментар