Привіт! Кому соковитого
пирога з вишнями поки ще сезон не закінчився? А то якось з написанням рецептів у мене виходить не так швидко, як з їх тестуванням.
У цьому рецепті мене приємно вразила легкість приготування основи - просто перетерла компоненти в штрейзель і готово. Ну і взагалі, вишні, шоколад і сир, що може бути краще?
Інгредієнти на форму 26см
500г вишень
Для тіста
310г борошна
200г масла або
маргарину (з холодильника)
150г цукру
1ст.л.
ванільного цукру
25г
какао-порошку
½ ч.л. солі
Заливка:
500г домашнього
сиру
150г цукру
50г вершкового масла (кімнатної температури)
35г крохмалю
3 яйця
1 пакуночок
ванільного цукру
Приготування:
1.Відміряти і
відважити всі інгредієнти. Вимити і обсушити вишні. Застелити форму для випічки
пергаментним папером.
2. Приготувати штрейзель.
Просіяти борошно і какао у велику миску, додати ванільний цукор, сіль, маргарин
і перетерти масу руками до утворення крихт.
3. Викласти 2/3 маси у форму, рівномірно розподілити і притиснути
до дна руками. Поставити у холодильник. Решту штрейзеля зберегти.
4. Розігріти
духовку до 180°С.
5. Відділити
білки від жовтків. Збити білки до пишної маси, всипати невеликими порціями
2ст.л. цукру і довести до стійких піків.
6. Змішати решту
цукру з вершковим маслом та жовтками і збити до світлої маси. Вилити
до сиру, додати крохмаль і знову змішати міксером . Невеликими порціями ввести збиті
білки і обережно розмішати до однорідної маси.
7. Вилити сиркову масу на тісто, зверху викласти вишні.
8. Додати до
решти штрейзеля 1-2 ст.л. молока, сформувати грудочки тіста і розподілити їх
зверху пирога.
9. Перші 15 хв
випікати за температури 180°С у режимі «Нагрів знизу», потім зменшити температуру
до 160°С і випікати ще 30-35хв («Нагрів зверху і знизу»).
Вийняти з
духовки; перші 10 хв залишити у формі, потім зняти верхнє кільце і повністю
остудити.
* для сухого
(сильно відчавленого сиру
потрібно додати декілька ложок сметани або молока)
0 comments:
Дописати коментар