Вишневий пиріг на два тіста

ароматний пиріг з вишнями



Привіт, привіт! Я тут начебто формулу свого ідеального пирога вивела.

Думаю, ті хто читають блог регулярно вже втомилися від того, як часто я нахвалюю цей італійський яблучний пиріг. Його і печу найчастіше, він навіть став основою для інших, наприклад цього - із замороженою малиною.

А для соковитих начинок роблю посипку, щоб «ловити» надлишки соку. Ось і для цього використала залишки пісочного тіста (якось знайшлося у мене в холодильнику заморожене).

Як виявилося, все-таки придумали до нас; у німецькій кухні існує щось схоже  - Zupfkuchen (щипаний пиріг) іноді його навіть називають «російським щипаним пирогом». Хоча, в Росії схожого я не зустрічала.

Думаю, не так вже важливо звідки родом ця ідея, пропоную свій варіант.

На форму діаметром 24 см


500г свіжої вишні

Для тіста:

100г борошна
25г картопляного або кукурудзяного крохмалю
125г цукру
100 мл молока
60г вершкового масла
1 яйце
1 жовток
½ пакетика порошку для випічки
1 ч.л. ванільного цукру
цедра ½ лимона
дрібка солі
Всі продукти кімнатної температури

для штрейзеля:

100г борошна
40мл сметани або білого вина
1 ст.л. вершкового масла або маргарину
1ст.л. цукру
½ ч.л. розпушувача
½ ч.л. ванільного цукру
Дрібка кориці

Підготовка: 20-25хв
Приготування: 40 хв
Температура: 170-180°С


1. Відміряти і відважити всі інгредієнти. Вимити і обсушити вишні. Розігріти духовку до 180°С (нагрів зверху і знизу).

2. Змішати штрейзель. Просіяти сухі інгредієнти у велику миску, додати до них масло (маргарин) і перетерти кінчиками пальців. Влити сметану (біле вино) і швидко замісити тісто. Покласти у холодильник до подальшого використання.

3. Підготувати здобне тісто. Збити масло та цукор до однорідної пухкої суміші. Вбити по одному яйця та розмішати суміш міксером (вінчиком) до побіління.

4. В окремий посуд просіяти сухі інгредієнти( борошно, порошок для випічки, ванілін) і вилити до них яєчно-масляну суміш і дрібно натерту цедру лимона. Обережно розмішати ложкою, доливаючи невеликими порціями молоко. Суміш повинна стати густою, як сметана.

5. Змастити форму для випічки маслом або олією, присипати манкою або панірувальними сухарями.

6. Вилити тісто у форму. На нього розкласти вишні і трохи втопити їх у тісто ложкою.

7. Зверху на фрукти викласти шматочки пісочного тіста (я просто відщипувала невеличкі шматочки)

8. Випікати 35-40 хвилин за температури 170-180°С. Готовність перевірити на суху паличку. Якщо скіпка, встромлена у середину пирога виходить сухою — він готовий.
Залишити у формі до повного охолодження.


0 comments:

Дописати коментар