Яблучний пиріг-тістечко |
Листопад. Світ заполонили тумани. Наче якась ворожа армія, вони захопили поле і ліс. Вийдеш на вулицю бац, а він тебе й проковтнув. Хочеться пити каву літрами і пекти пироги. Знаєте, такі соковито-супер-ароматно-яблучні.
Сьогодні пропоную новий рецепт. Я його назвала пиріг-тістечко.
Найбільше часу в приготуванні
займає підготовка і нарізання яблук, решта —справа хвилин. Мені здається такий
пиріг сподобається не лише фанатам яблук. Спробуйте, це - набагато краще ніж куповане
тістечко з кремом.
Інгредієнти для пирога:
Підготовка: 45хвЧас приготування:
50хвТемпература: 180-200°C
Інгредієнти для штрейзеля (посипки):
100 г борошна
60г вершкового
масла або маргарину (з холодильника)
50 г цукру
Інгредієнти для пирога:
1кг яблук
250г борошна
100г вершкового масла або жирної сметани
(кімнатної температури)
150г яєць (3шт. середнього розміру)
75г цукру
15г ванільного цукру
1 ч.л. маку (зернами)
4г порошку для випічки
Додатково: форма для випічки 22×22×4.5 см
Приготування:
1. Для штрейзеля.
Змішати борошно, холодне масло (маргарин), цукор і за допомогою кінчиків
пальців перетерти до утворення крихт. Поставити у холодильник.
2. Розігріти духовку
до 200°C. Змастити форму для випічки жиром (масло, олія, маргарин) і присипати
борошном.
3. Почистити яблука від шкірки, розрізати навпіл, видалити середину і порізати скибочками 4-5мм.
4. Для тіста. Збити розм’якшене масло, цукор і ванільний цукор до стану крему. Поступово (по-одному) вбити яйця і продовжити збивати до побіління.
5. Всипати борошно,
порошок для випічки, насіння маку і змішати до однорідної маси.
6. Додати яблука і
обережно вмішати їх в масу.
7. Вилити тісто у
форму, розрівняти тісто і яблука, так щоб вони лежали
горизонтально.
8. Зверху викласти шар штрейзеля (посипки).
9. Поставити форму з тістом у
розігріту духовку на нижній рівень і випікати 50 хвилин за температури 180
10. Готовий пиріг залишити у формі на 2–3 години. Він повинен повністю охолонути. Потім поставити у
холодильник ще на декілька годин.
11. Нарізати на
тістечка розміром 11×5 см. Перед подачею посипати цукровою
пудрою.
Найкраще такі яблучні тістечка з посипкою смакують наступного дня охолодженими.
Моя оцінка - дуже смачно. Шкода, що не дуже великий вийшов. А від сьогодні новий і власноруч протестований рецепт — місце у записнику.
P.S. Якщо домашні не «знищили»
пиріг за один присіст, його можна зберігати у холодильнику (до 3-х днів) або
заморозити (до 3-х місяців).
0 comments:
Дописати коментар