Яблучний пиріг-тістечко

 

осінній пиріг з яблуками схожий на тістечко
Яблучний пиріг-тістечко

Листопад. Світ заполонили тумани. Наче якась ворожа армія, вони захопили поле і ліс. Вийдеш на вулицю бац, а він тебе й проковтнув. Хочеться пити каву літрами і пекти пироги. Знаєте, такі соковито-супер-ароматно-яблучні.

Сьогодні пропоную новий рецепт. Я його назвала пиріг-тістечко.


Найбільше часу в приготуванні займає підготовка і нарізання яблук, решта —справа хвилин. Мені здається такий пиріг сподобається не лише фанатам яблук. Спробуйте, це - набагато краще ніж куповане тістечко з кремом.

 

Інгредієнти для пирога:

 

Підготовка: 45хв
Час приготування: 50хв
Температура: 180-200°C

 


 

Інгредієнти для штрейзеля (посипки):

100 г борошна

60г вершкового масла або маргарину (з холодильника)

50 г цукру

 

Інгредієнти для пирога:

1кг яблук

250г борошна

100г вершкового масла або жирної сметани (кімнатної температури)

150г яєць (3шт. середнього розміру)

75г цукру

15г ванільного цукру

1 ч.л. маку (зернами)

4г порошку для випічки


Додатково: форма для випічки 22×22×4.5 см


Приготування:


1. Для штрейзеля. Змішати борошно, холодне масло (маргарин), цукор і за допомогою кінчиків пальців перетерти до утворення крихт. Поставити у холодильник.



2. Розігріти духовку до 20C. Змастити форму для випічки жиром (масло, олія, маргарин) і присипати борошном.


3. Почистити яблука від шкірки, розрізати навпіл, видалити середину і порізати скибочками 4-5мм.


4. Для тіста. Збити розм’якшене масло, цукор і ванільний цукор до стану крему. Поступово (по-одному) вбити яйця і продовжити збивати до побіління.


5. Всипати борошно, порошок для випічки, насіння маку і змішати до однорідної маси.


6. Додати яблука і обережно вмішати їх в масу.


7. Вилити тісто у форму, розрівняти тісто і яблука, так щоб вони лежали горизонтально.


8. Зверху викласти шар штрейзеля (посипки).


9. Поставити форму з тістом у розігріту духовку на нижній рівень і випікати 50 хвилин за температури 180°C.


10. Готовий пиріг залишити у формі на 2–3 години. Він повинен повністю охолонути. Потім поставити у холодильник ще на декілька годин.


11. Нарізати на тістечка розміром 11×5 см. Перед подачею посипати цукровою пудрою.


Найкраще такі яблучні тістечка з посипкою смакують наступного дня охолодженими.

Моя оцінка - дуже смачно. Шкода, що не дуже великий вийшов. А від сьогодні новий і власноруч протестований рецепт — місце у записнику.

P.S. Якщо домашні не «знищили» пиріг за один присіст, його можна зберігати у холодильнику (до 3-х днів) або заморозити (до 3-х місяців).



0 comments:

Дописати коментар